Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

VUGD pret Tele2 vēršas par viltus izsaukumu

Valsts ugundzēsības un glābšanas dienests (VUGD) policijā vērsies, prasot pret Tele2 rosināt kriminālprocesu par viltus izsaukumu, kas radījis materiālus zaudējumus, šodien LNT sacīja VUGD Vidzemes reģiona vadītājs Jānis Skrastiņš. “Mūsuprāt, izsaukums tika veikts pa telefonu 112, apzinoties, ka nekas nav noticis,” sacīja glābšanas dienesta pārstāvis.

Līdz šim par viltus meteorītu Mazsalacā, kas izrādījās Tele2 akcija, policija nav sākusi izmeklēšanu. Kā zināms, ziņa par meteorītu parādījās svētdienas vakarā, bet tikai pirmdienas vakarā kompānija atklāja, ka tas ir inscenējums.

“Cilvēki, kas skrēja savā brīvdienā, reāli deviņas stundas mīcījās pa dubļiem un lietu, beigu beigās sajutās kā mērkaķi būrī,” glābēju izjūtas raksturoja J.Skrastiņš. Nekur pasaulē netiekot pieļauts cilvēku veselības un dzīvības apdraudējums, kas šajā gadījumā, viņaprāt, ir noticis. J.Skrastiņš sacīja, ka ziņa par iespējamo meteorītu tuvējo Mazsalacas vienību abstulbinājusi, glābēji izstaigājuši krāteri, kamēr ticis dots rīkojums, veidot drošības zonu. “Kamēr pārliecinājāmies, ka nav piesārņojums, man iekšā bija nemiers, ka 20 cilvēkiem tas varētu būt radījis veselības problēmas,” teica VUGD pārstāvis. Viņš nepiekrita viedoklim, ka šī bijusi laba iespēja treniņam un mācībām.

J.Skrastiņš atklāja, ka pirmdienas vakarā, kad klajā nāca informācija, ka viss bijis tikai “joks”, pirmās ugunsdzēsēju emocijas bijušas “sadistiskas”. Glābēji domājuši, kā sarīkot līdzīgu joku, piemēram, nosūtot Tele2 paciņu ar baltu pulverīti un zīmīti – apsveicu jūs ar Sibīrijas mēri. Trīs stundas būtu jāgaida līdz ekspertīzes slēdzienam, kas tā ir par vielu.

“Vai šie puišeļi, kas veidoja reklāmu, ir īsti veseli? Es ieteiktu viņiem pārbaudīties, jo man nav tādas pārliecības,” sacīja VUGD Vidzemes reģiona priekšnieks.

Savukārt Tele2 pārstāvis Jānis Spoģis LNT atzina: “Rezultāts bija lielāks nekā mēs to sagaidījām. Tas, kā tas tika sagaidīts,  bija lokāla lieta, kas ir maksimāli autentiska un rada interesi Latvijā. Tas izauga stipri tālāk, un tas ir pierādījums, ka sabiedrība ir izslāpusi pēc kaut kā interesanta.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas