Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

VUGD: ugunsdrošības pārkāpumi jaunajā policijas ēkā ir pārspīlēti

VUGD Rīgas pārvaldes priekšnieks Juris Lakatiņš uzskata, ka bažas par Iekšlietu ministrijas (IeM) jaunās ēkas kompleksa ugunsdrošību ir stipri pārspīlētas.Eksperti no Latvijas Ugunsdzēsības asociācijas jaunajā IeM ēku kompleksā Gaujas ielā atklājuši vairākus ugunsdrošības pārkāpumus, svētdien ziņoja LTV raidījums De facto.

Konstatētas atkāpes no elementārām ugunsdrošības normām gan padarīto darbu, gan izvēlēto materiālu kvalitātes ziņā, kā arī pavirša attieksme no celtnieku puses pret cauruļu un kabeļu drošību.Juris Lakatiņš Dienai sacīja, ka ekspertu viedoklis par to, ka ēkā uzturēties ir bīstami, ir absolūtas muļķības. “IeM ir pietiekami augsta drošības pakāpe. Tur ir ļoti daudz sistēmu, kas strādā un kas tika pieņemtas ekspluatācijā. Tā kā no asociācijas puses ir pārspīlēti teikt, ka ēka nav droša. Apgalvojums, ka ēkā atrasties ir bīstami, nav īsti korekts, tādējādi tiek mulsināta sabiedrība,” norāda J. Lakatiņš.Pēc J.Lakatiņa vārdiem, šobrīd vēlreiz tiek pārbaudīti dokumenti – sertifikāti, atbilstības deklarācijas, testēšanas rezultāti, slēgto darbu akti. “Ēkas kompleksa pārbaude vēl nav uzsākta, taču sākotnēji tiks pārbaudīta dokumentācija un pēc tam arī pabūsim uz vietas un vēlreiz pārliecināsimies par atbilstību dokumentiem, kas ir iesniegti,” norāda J.Laktiņš.Ministrijas ēkas Gaujas ielā īpašnieks un saimnieks ir Valsts nekustamo īpašumu aģentūra, arī ekspluatācijā ēku pieņēma viņi. Tādējādi pēc IeM preses centra vadītājas Lauras Karnītes teiktā, ministrija ir tikai lietotājs šajā ēkā, līdz ar to mēs nezinām, vai pieņemšanas/nodošanas dokumentos ir norādīti kaut kādi ugunsdrošības pārkāpumi vai arī to novēršanas termiņi.”L. Karnīte atteicās komentēt drošības apstākļus ēku kompleksā, skaidrojot, ka IeM pašlaik notiek pārcelšanās process, un darbinieki pagaidām tur vēl reāli nestrādā.IeM administratīvās ēkas komplekss Gaujas ielā ekspluatācijā tika nodots aizvadītā gada nogalē. Tā kopējās izmaksas sasniedza aptuveni 53 miljonus latu. Astoņu ēku kompleksa platība ir 42 396 kvadrātmetri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas