Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Zalāns Valsts prezidentam iesniedz valsts pārvaldes reformas plānu

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP) Latvijas Pašvaldību savienības kongresa laikā Valsts prezidentam Valdim Zatleram iesniedza valsts pārvaldes reorganizācijas plānu. E.Zalāns aicina valsts pārvaldes sistēmu krīzes laikā pārveidot tā, lai tā darbotos ātri, efektīvi un saskaņoti, nodrošinot ne tikai būtisko valsts pamatfunkciju un pakalpojumu saglabāšanu, bet arī sektorāli saskaņotu attīstību.

„Aicinu uz valsts pārvaldes strukturālo reformu turpmāk raudzīties ne tikai katras ministrijas ietvaros, bet integrēti, izvērtējot arī būtiskas ministriju apvienošanas iespējas,” akcentē E.Zalāns. reformas gaitā būtu jāsamazina nozaru ministriju skaits, apvienojot savstarpēji papildinošās nozaru ministrijas un atbilstoši samazinot padotības iestāžu skaitu. Vienlaikus svarīga ir valsts pārvaldes pakalpojumu sniegšanas reģionālo tīklu izveidošana uz pašvaldību un plānošanas reģionu bāzes, kas ļaus iedzīvotājiem un uzņēmējiem nodrošināt ērtu piekļuvi valsts pakalpojumiem. E.Zalāns arī rosina veikt valsts pārvaldes auditu, par pamatu ņemot nevis funkcijas, bet iedzīvotājiem un uzņēmējiem sniegtos valsts pārvaldes pakalpojumus.

E.Zalāns akcentē, ka piedāvātie strukturālo reformu pasākumi ļaus mazināt valsts pārvaldes sistēmas uzturēšanas izmaksas par 30-50%, ko veidos vadības, atbalsta un administratīvo funkciju centralizēšana, atteikšanās no nelietderīgajam funkcijām, valsts pakalpojumu sniegšana e-vidē, reģionālā līmeņa iestāžu integrēšana un tīkla uzturēšanas izdevumu optimizācija. Ne mazāk svarīgs ieguvumi ir pašreizējā “resoriskā protekcionisma” ietekmes mazināšana uz strukturālo reformu gaitu, integrētas un harmoniskas politiku veidošanas un ieviešanas nodrošināšana, vienotu valsts pakalpojumu kvalitātes standartu ieviešana un palielināta pakalpojumu pieejamība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


E. Zalāna vēstule Valsts prezidentam par reformām

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas