Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Zaļās partijas un LSDSP sadarbības līgumu parakstīs tuvāko nedēļu laikā

Latvijas Zaļā partija (LZP) un Latvijas sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) vienojušās par sadarbību sociālo un vides jautājumu risināšanā un tuvākajā laikā parakstīs attiecīgu līgumu, ziņo BNS.

LSDSP un LZP sadarbības līgums jau ir akceptēts abu partiju domes sēdēs, un tuvāko nedēļu laikā plānots to parakstīt, pastāstīja LSDSP ģenerālsekretārs Ansis Dobelis.

LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks uzsvēra: "Galvenā vienošanās būtība ir atbalstīt otras partijas viedokli tai svarīgos jautājumos. Mēs esam gatavi atbalstīt sociālo jautājumu risināšanu, īpaši sadarbībā ar arodbiedrībām. Savukārt LSDSP Rīgas domē saskaņotu ar mums vides aizsardzības jautājumus."

"Tās ir jomas, kuras LSDSP pārrauga Rīgas domē un LZP Saeimā un valdībā. Tagad vienkārši mēģināsim rast kopsaucēju šajos jautājumos," bilda Dobelis.

Līguma projekts paredz abu partiju sadarbību Saeimas, valdības un Rīgas domes kompetencē esošo vides aizsardzības un sociālo jautājumu risināšanā, kodolenerģijas radīto risku apzināšanā un novēršanā, kā arī "Rīgas ūdens" un Rīgas pilsētai piederošo mežu un citu publiski lietojamu teritoriju saglabāšanā pašvaldības īpašumā.

LZP pārstāvētajai Zaļo un zemnieku savienībai 9.Saeimā ir 18 deputātu frakcija un četri ministri valdībā. Savukārt LSDSP ir piecu deputātu frakcija Rīgas domē, un tā ir pārstāvēta nesen izveidotajā koalīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas