Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Žaneta Jaunzeme-Grende: vēlamais risinājums – koalīcija ar SC

Neviens no _Dienas _aptaujātiem ekspertiem par vēlēšanu provizoriskajiem rezultātiem nav izbrīnīts. Ja nu vien nedaudz par to, cik lielu zaudējumu cietusi PCTVL.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme-Grende gan norādīja, ka rezultāti nebūt nenozīmē, ka vēlētāji ir balsojuši par pašreizējo koalīciju. «Ja man jautātu, vai šī koalīcija ir ideālā valsts vadītāja, tad saku: noteikti nē. Jo tā nav veikusi ļoti būtiskas strukturālās reformas, un ministriju feodālisms faktiski ir palicis. Valdībā ilgstoši bijušie ZZS un tēvzemieši ir tādi paši kā PLL, kas visu laiku vilkušies līdzi un pie pašreizējās situācijas noveduši.

Es drīzāk ieteiktu kaut vai tikai teorētiski, bet ļoti nopietni izvērtēt, vai Vienotība varētu veidot valdību tikai ar SC. Pirmām kārtām spēks ir dažādībā, mums arī vajag pārmaiņas, un SC bija dažas labas idejas ekonomikā. Varētu pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu, izmainot arī ministriju feodālismu.»

Arī Ž. Jaunzeme-Grende uzsver budžeta prioritārumu jaunajai Saeimai un valdībai. «Budžeta nozīmīga daļa ir valsts tēriņu samazināšana. Ja nebūtu stingrās turēšanās pie ministrijām, varētu atrast daudz naudas «vecajās, iestaigātajās takās» – horizontālajās attiecībās starp ministrijām, kur naudu valsts pārliek no vienas kabatas otrā. Izjaucot pašreizējo koalīciju, tas būtu iespējams.

Jo katrs miljons, ko neatrodam valsts pārvaldē, sitīs pa pensiju 2. līmeni, pa pensijām vispār, pa izglītību un veselību. Līdz ar to šī kārtība ir jāizjauc, un jāsāk visu no jauna.»

Pēc Ž. Jaunzemes-Grendes domām cits ar budžetu saistīts svarīgs jautājums ir valsts uzņēmumu labāka pārvaldība. «Pēc maniem datiem no turienes var izvilkt lielu naudu.» Trešais – pasākumi pret ēnu ekonomiku, kas, mērķtiecīgi rīkojoties, varētu dot panākumus varbūt jau pēc pusgada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas