Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

ZAP rosina disciplinārlietu pret Gobzemu par kolēģu noniecināšanu

Zvērinātu Advokātu padome (ZAP) nolēmusi ierosināt disciplinārlietu pret advokātu Aldi Gobzemu, portālam Diena.lv teica advokātu kolēģijas pārstāvis Dmitrijs Skačkovs. Lieta ierosināta par juridiskās palīdzības piedāvāšanu uzmācīgā formā un citu kolēģu noniecināšanu. Kā teica D.Skačkovs, acīmredzot, ZAP piekrita Ētikas padomes iepriekš atzītajam, kas saskatīja A.Gobzema vēstulē minētos ētikas pārkāpumus.

Tagad disciplinārlietu jāskata un par sodu jālemj ZAP Disciplinārlietu komisijai, ko vada advokāts Lauris Liepa. A.Gobzemam var piemērot piezīmi, rājienu, arī izslēgšanu no advokātu rindām, taču bargākā soda gadījumā par to būs jābalso arī ZAP.

Kā vēsta LETA, iepriekš A.Gobzems Ētikas komisijai paskaidrojumos norādīja, ka, sūtot vairākiem adresātiem vēstules, viņš vēlējies "tikai iepazīties ar sabiedrību, tās vadību un tajā strādājošajiem cilvēkiem", turklāt vēstulē viņš esot ietvēris "vispārzināmu patiesību, ka katrs advokāts ir citādāks, ka neviens nav vienāds", norādījis, ka citi juridisko pakalpojumu sniedzēji strādā labi, tā paužot pozitīvu attieksmi.

A.Gobzems arī cita starpā norādījis, ka vēstule neesot reklāma Reklāmas likuma izpratnē, jo zvērināti advokāti nesniedz pakalpojumus, bet gan juridisko palīdzību, uzsverot, ka juridiskās palīdzības piedāvāšana tādā formā, kā to darījis viņš, pilnībā atbilst zvērinātu advokātu reklamēšanās un ētikas principiem.

Top komentāri

Pupa
P
Droši vien aizskāra kādu sašņaukušos dāmīti. Tad jau sūdzības seko momentāli.
jet
j
Aldi, es teiktu, ka šī vēstule drīzāk ir antireklāma Jums. Vēstules stils ir skolnieka līmenī - es, es, mans, mans. Egoistiski un vīzdegunīgi. Ja nezinātu, ka rakstījis pieredzējis jurists, padomātu, ka to rakstījis kādas prestižas augstskolas 3. kursa students, kurš dzīvē vēl neko nav sasniedzis, bet ambīcijas pāri galvai. Un, kas tie par 3/4 tekstā? Teksta redaktora kļūda?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Treknajiem runčiem bail! Alda Gobzema blogs


A.GOBZEMA VĒSTULE

"Es esmu advokāts Aldis Gobzems, un vēlos Jūs īsi iepazīstināt ar savu advokātu biroju. Nebaidos teikt, esmu citādāks advokāts nekā tie, ar kuriem Jūs esat sastapušies.

Mans galvenais princips darbā ¾ panākt klientam labāko rezultātu. Tas nozīmē to, ka netiecos pēc pašmērķīgām uzvarām prāvās un neaizraujos ar stundas likmju skaitīšanu. Mans kritērijs ir viens ¾ rezultāts. Mana attieksme ¾ pilnīga lojalitāte klientam, kura lietu esmu uzņēmies. Un es uzņemos lietas, kuras citi juristi nespēj atrisināt.

Jums, protams, jau ir savi juridisko pakalpojumu sniedzēji, kuri noteikti strādā labi. Iespējams, izklausīsies pārdroši, bet es esmu pārliecināts, ka varu šo darbu izdarīt vēl labāk, pat septiņas reizes labāk.

Tāpēc es aicinu Jūs uz pirmo sarunu ¾ iepazīšanās konsultāciju. Mans telefons ir 26161616. Ar mani var sazināties arī ļoti agri no rīta vai vēlos vakaros".

AVOTS: Aģentūra LETA

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas