Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zatlera padomniece ekonomikas jautājumos būs Kristīne Vītola

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
elzza
e
Diemžēl admini izmeta visas iekopētās saites, lai gan tās visas bija tikai uz valsts un ministriju mājaslapām, ne mēdijiem. Bet, ja gribat ko uzzināt, ja vēlme sajust, cik tieši liels bardaks valstī, tad: www.mk.gov.lv- politikas plānošanas dokumentu arhīvs www.fm.gov.lv- kā rīkoties ar valsts naudu un par to neatbildēt www.kase.gov.lv-kur pazūd nauda h t t p://latvija2030.lv- TP jaunā vēlēšanu programma Zalāna redakcijā un vēl, un vēl... Ļoti iespējams, ka ierēdņi spētu izskaidrot katra pieņemtā lēmuma un iztērētā miljona pamatotību, bet es tam vairs ticēt nespēju un negribu. Katram sava analīze un secinājumi jāizdara pašam.
dada
d
Iekšzemē → Latvijas prioritātēm jābūt farmācijai, ķīmijai, medikamentu un iekārtu ražošanai ------------------------------------- Cik incanti, ka Zatleram iepatikusies tieši tā padomniece, kas strādājusi pie jaunu prioritāšu noteikšanas, tai skaitā arī medicīnas iekārtu ražošanas. Cerams, ka tur nav nekā vairāk par tīri profesionālu sāpi par nozari! ------------------- Gribētos par šo faktu uzzināt vairāk
elzza
e
Iekšzemē → Latvijas prioritātēm jābūt farmācijai, ķīmijai, medikamentu un iekārtu ražošanai ------------------------------------- Cik incanti, ka Zatleram iepatikusies tieši tā padomniece, kas strādājusi pie jaunu prioritāšu noteikšanas, tai skaitā arī medicīnas iekārtu ražošanas. Cerams, ka tur nav nekā vairāk par tīri profesionālu sāpi par nozari!
bankrots
b
Jauna neražojoša darba vieta.
Smukā meitene
S
Iekšzemē → Latvijas prioritātēm jābūt farmācijai, ķīmijai, medikamentu un iekārtu ražošanai Pirmdien, 16.jūnijā, Rīgas pilī notika Latvijas Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas pētījuma ”Par Latvijas tautsaimniecības prioritāšu noteikšanu” prezentācija, kurā izvirzīja prioritārās nozares ražošanā. Valsts prezidents pētījumu nodeva ekonomikas ministram Kasparam Gerhardam un izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei, lai rosinātu tālāku diskusiju ekonomiskās politikas veidotāju vidū. Valsts prezidents pētījuma prezentācijā uzsvēra, ka ”prioritārajām ražošanas nozarēm jābūt skaidri definētām un zināmām visiem sabiedrības locekļiem. Ikvienam jaunam cilvēkam, pieņemot lēmumus par profesijas, studiju izvēli, savas karjeras vai uzņēmējdarbības attīstības virzienu, būtu skaidri jāapzinās, kādas ir valsts attīstības prioritātes un kurās jomās nākotnē paredzama mērķtiecīga attīstības veicināšana.” Veicot pētījumu, tika identificētas nozares, kuru attīstība sniegtu būtisku ieguldījumu Latvijas ražošanas struktūras uzlabošanā un valsts konverģencē uz augstāku ienākumu un labklājības līmeni. Vienlaikus meklētas tādas nozares, kurās jau šobrīd ir zināmas iestrādes un pastāv industriālā bāze. Pētījumā kā prioritāras izceltas šādas nozares: - farmaceitisko preparātu ražošana; - organiskās ķīmijas pamatvielu ražošana; - medicīnisko un precīzijas instrumentu ražošana; - iekārtu ražošana. Pētījums veidots pēc Valsts prezidenta iniciatīvas, 2007.gada oktobrī lūdzot Stratēģiskajai analīzes komisijai rast iespēju izstrādāt ieteikumus valsts tautsaimniecības attīstībai prioritāro nozaru noteikšanai nākamo 25 – 30 gadu periodā, ņemot par pamatu komisijas izstrādātās Latvijas attīstības vadlīnijas. Pētījuma mērķis ir rosināt diskusiju par Latvijas nākotnes attīstības prioritāšu noteikšanu gan sabiedrībā, gan ekonomiskās politikas veidotāju vidū, lai varētu koncentrēt valstī pieejamos resursus tautsaimniecības attīstības un konkurētspējas veicināšanai. Pētījumu Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēvica vadībā veikusi ekspertu grupa - Konstantīns Beņkovskis, Uldis Rutkaste un Kristīne Vītola. Pētījuma autori uzskata, ka prioritāru ražošanas nozaru noteikšana un atbalsta sniegšana to attīstībai ir nepieciešama vairāku apsvērumu dēļ. Pirmkārt, tas ļautu koncentrēt valstī pieejamos resursus tautsaimniecības attīstības veicināšanai un līdz ar to palielinātu to izlietošanas mērķtiecīgumu un efektivitāti, ļaujot maksimizēt sasniegto rezultātu uz vienu ieguldīto resursu vienību. Otrkārt, un jo īpaši svarīgi, Latvija šobrīd specializējas salīdzinoši zemas pievienotās vērtības nozarēs, bet tirgus mehānismi paši par sevi negarantē tautsaimniecības pārstrukturēšanos uz ienesīgākām ražošanas nozarēm. ------------------------------------------- Būtu jau labi, ja tās prioritātes nemainītu ik pēc 2 gadiem. Citādi sanāk, ka tie, kuri paļaujas uz valdības teikto, ik pēc laika spiesti bankrotēt
xxx3
x
JO SKAISTAKA SIEVIETE.. JO AUGSTAKIEM VIRIEM PAR PADOMNIECI.. ceresim ka vina ir tikpat gudra cik skaista.. vai kads nevaretu uzzinat LILITAS domas par jauno skaisto padomnieci? BET MAN VIENALGA, JA VINA NESKATOTIES UZ SAVU JAUNIBU ORIENTEJAS EKONOMIKA LAI GAZ KALNUS VALSTS LABA.
dora
d
kļūst skumji... KAS notiek Latvija !
tantuks zinošais
t
Demakovai bija zilipelēkas acis un lūpas viņa nekrāsoja....
hhh
h
Demakova jaunībā!
smy
s
Skaista un gudra! Es vinju preceetu :D
ka jauna smuka nav defekts
k
defekts ir monetārās politikas bankrots valstī. kur tad viņa bija?????????????????????????????????? LATS TURAS TIKAI TĀDĒĻ, KA LATVIEŠI MĪL LATVIJU UN NESEKO ŽIDU PIEMĒRAM UN NEIZŅEM NAUDU NO BANKĀM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UN TO NOSTĀJU ORAGANIZĒJA NE VIŅA.
m
m
diemžēl Keinss jau ir miris :(
Vajag .
V
Latvijai vajag piesaistīt dažādus ārzemju konsultantus ekanomikas jautājumos ar lielu pieredzi ,kas ir risinājuši dažādus grūti risinājamus jautājumus dažādos finanšu krīžu laikos.
ķipars
ķ
Beidzot valdībā sāk parādīties izglītoti, varoši un spējīgi cilvēki, nevis tikai tie kam vienīgā vērtība ir partijas piederība. Kristīnei veiksmi un izturību jaunajā amatā!
Kakis
K
Man arī liekas, ka par jaunu tik svarīgam amatam. Lai vai kadas būtu smadzenes, dzīves pieredzi tās nevar aizstāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


No Zatlera aiziet trīs padomnieki

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas