Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Zatlera Reformu partija nosaukumu nemainīs

Zatlera Reformu partijas (ZRP) komanda esot izvērtējusi iespējamo kritiku par lokomotīvju principu, tomēr partijas nosaukumu nav paredzēts mainīt.

"Lai arī rūpīgi izsvērām visus pretargumentus un iespējamo kritiku arī par lokomotīvju principu, tomēr ar lielu balsu pārākumu nolēmām palikt pie šīs nosaukuma versijas tās simbolisma un iedarbīguma dēļ, ko testējām arī neatkarīgā auditorijā," teica ZRP komandas pārstāve Daiga Holma, atbildot uz jautājumu, vai Zatlers atzīst, ka, iekļaujot partijas nosaukumā eksprezidenta uzvārdu, netieši tiek atdzīvināts lokomotīvju princips, par kura izskaušanu Zatlers prezidenta amatā savulaik iestājās.

Viņa norādīja, ka ar Valda Zatlera vārdu partijas nosaukumā "gribējām skaidri un nepārprotami norādīt, ar kura cilvēka personisku izlēmību un rīcību beidzot aizsākās pārmaiņas Latvijas valstī". Holma uzsvēra, ka Zatlers ir pirmais Latvijas prezidents, kurš izšķīries par tik radikālu soli – rosināt Saeimas atlaišanu, un viņa lēmums "pilnībā iznīcināja Zatlera iespējas tikt pārvēlētam uz prezidentūras otro termiņu".

"Cilvēciskā faktora nozīme gan politikā, gan komunikācijā ar sabiedrību ir ārkārtīgi svarīga, un patlaban to pierāda iespaidīgais skaits cilvēku, kuri ir gatavi sekot Zatlera aicinājumam," argumentēja Holma.

Pašlaik ZRP pieteikušies vairāk nekā 700 biedru kandidātu. Partijas dibināšanas kongress paredzēts 23.jūlijā.

Jau vēstīts, ka viens no tā dēvētā Zatlera ultimāta nosacījumiem 2009.gada sākumā bija uzdevums Saeimai grozīt vēlēšanu likumu, no tā izskaužot lokomotīvju principu. Saeima izmaiņas likumā, izslēdzot iespēju vienam un tam pašam kandidātam pieteikties visos vēlēšanu apgabalos, pieņēma 2009.gada februāra beigās – pusotru mēnesi pēc Zatlera ultimāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas