Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Zatlera vizītē Krievijā darba valoda būs krievu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Anna
A
Un nevajadzētu par zemu novērtēt Kremļa protokola dienestu. Varbūt Latvijā arī nezin, bet Kremlī pieņem ar oficiālām vizītem pirmo un otro valsts personas no visas pasaules pat biežāk kā reizi mēnesī, tajā skaitā no Austrumeiropas un NVS. Un, ja pēc diplomātiskā protokola, oficiālā ceremonijas laikā ir jārunā viesojušas puses valodā, tad kam vajadzīgs pat no Krievijas puses - runās latviešu valodā. Ja krieviem Latvijā ir ļoti, ļoti labi, nav skaidrs valodas inspekcijas loma un stingrāki sodi par nepietiekama valodu prasmi. Man personīgi būtu pietiekams vienkārši "labi" dzīvot bez pastāvīgiem atgādinājumiem par okupāciju un okupantiem un nepieciešamību atgriezties savā etniskajā dzimtenē un citus "ļoti, ļoti labi" priekus. Latvijā dzīvojas ļoti labi tie, kas ir pie siles. Pārējiem, ka krieviem, tā arī latviešiem dzīve nav salda. Nu, ja ar Eiropām salīdzināt ... Materiālā ziņā lielākā daļā ES valstīs krievi dzīvo labāk. Kā arī nekrievi - vietējie iedzīvotāji. Attiecībā uz psiholoģisko klimatu - arī viss ir skaidrs. Cilvēks devās uz citu valsti, saprotot, ka viņš tur ir imigrants, kurš ieradās svešā zemē. Bet šeit ievesti padomju periodā cilvēki nekur neparceļoties kāda dienā izradījas sveša valstī. Un, ja pirms tam oficiālā propaganda viņiem mācīja, ka viņu ierašanās šeit - tas ir neaprakstāmā laime un prieks vietējiem, tagad izrādījās, ka viss ir pretēji.
inese
i
Domāju, ka jāpieturas pie protokola, nav ko taisīt problēmas un izņēmumus. Privāti- lai runā, kā grib. Piekrītu >dipis
!
!
Pilnīgi piekrītu Jums. Un tas, ka kāda valoda ir bagāta, nenozīmē, ka visiem tās lietotājiem ir aktīvais vārdu krājums, kas ietver kaut 20. daļu no literārās valodas leksikas un stilistiskajiem paņēmieniem. Valoda ir darbarīks, bet Valdis pat dzimto valodu neizmanto pilnvērtīgi. Angļu valodas korpusā ir ļoti daudz vārdu, bet vairums angļu tos nav pat dzirdējuši. Šo viedokli - ka valodas leksikas bagātība piemīt tikai daudzskaitlīgu tautu valodām - tiražē tie, kas lingvistikas jomā nezina neko un neko arī nekad nav lasījuši. Visa tā spriedelēšana par krievu valodas lietošanas izšķirošo nozīmi šādās vizītēs ir garām. Varas pozīcija jau saglabājas, un tā ir galvenā.
Īsā atmiņa
Ī
Nu tik būs lielā draudzība. Bet vēl jau ir dzīvi tie, kas boršču atēdušies visam mūžam.
RUS
R
Protams krievu valodā! Kāpēc ne? Ko šita "delegācija" Krievijā darīs? Protams naudu prasīs! Tranzīta veidā vai "Ziemēļu straumei" pievienošanu - tas jau nav tik svarīgi. Tikai nerunājiet, kā visi šitie simts ar kopejkam cilvēki atkal stāstīs Medvedevam pār 1940. gada traumu!
No malas skatoties
N
Pakalpinju dveeseles! Un te veel kaads muld par nacionaalo pashcienju... taadas shitam te prezidentelim nav, nav bijis un diez vai jelkad uzradiisies.
dipis
d
Vai tad Zatlerim par sulainiem, kalpiem ar tik lielu algu strada vieni idioti? Ir tacu starptautiska prakse, ja kadas valsts parstavis dodas uz citu valst tad oficalaja tiksana sis parstavis runa savas valsts valode, neoficalajas tiksanas var vienoties kada valoda sarunatis. Plutins zina vacu valodu, tacu, ierodoties Vacija vins oficalajas vizites runa krievu valoda, Merkele parvalda krievu valodu, tacu, ierodoties Krievija oficalaja vizite vina runa vacu valoda un ta ir starptautiska diplomatisko protokolu norma. Kauns, ka Latviju parstav tadi.
Nožēlojami...
N
Vai tiešām Zatlers tik perfekti pārvalda krievu valodu, ka savu domu spēs pateikt precīzi? Ļooooti šaubos. Bez tam tulkošana dod laiku pārdomāt turpmāk sakāmo /piemēram, atbildot uz jautājumu/ - līdz ar to rodas iespēja mazāk kļūdīties. Bez tam profesionāli atbildīgs tulks nogludinās nejauši pasprukušu vai neadekvātu vārdu. Es jau nemaz nerunāju par mūsu īpašajām attiecībām ar krievu valodu /atceroties kaut vai tos izsūtīto tūkstošus, kuriem krievu valodu vajadzēja apgūt spaidu kārtā/. Tas ir spļāviens sejā katram Latvijas patriotam. Nepiesauksim te bagāto krievu valodu un kultūras vērtības - tas viss ir no citas "operas" un pret to citādi jāizturas. Jā, saviesīgās sarunās, neoficiālā atmosfērā runāt krieviski būtu saprotami un pieņemami, bet visi oficiālie teksti jārunā latviski. Ilvess krieviski nerunātu.
Baltiņš pribaltiņš
B
"prezidents vēlas, lai viņu saprot precīzi" Pēc Janukoviča vizītes tulkiem ir iedots kurvītis. Atvaļinieties paši! :)
lauķe
l
Jā....un ar to lepojos, jo man nav nevienam jālūdz ne darbs, ne maizes kumoss un vēl dodu darbu citiem!
Z
Z
Tu tiešām esi lauķe!
Anna
A
Ja krieviem Latvijā ir ļoti, ļoti labi, nav skaidrs valodas inspekcijas loma un stingrāki sodi par nepietiekama valodu prasmi. Man personīgi būtu pietiekams vienkārši "labi" dzīvot bez pastāvīgiem atgādinājumiem par okupāciju un okupantiem un nepieciešamību atgriezties savā etniskajā dzimtenē un citus "ļoti, ļoti labi" priekus. Latvijā dzīvojas ļoti labi tie, kas ir pie siles. Pārējiem, ka krieviem, tā arī latviešiem dzīve nav salda. Nu, ja ar Eiropām salīdzināt ... Materiālā ziņā lielākā daļā ES valstīs krievi dzīvo labāk. Kā arī nekrievi - vietējie iedzīvotāji. Attiecībā uz psiholoģisko klimatu - arī viss ir skaidrs. Cilvēks devās uz citu valsti, saprotot, ka viņš tur ir imigrants, kurš ieradās svešā zemē. Bet šeit ievesti padomju periodā cilvēki nekur neparceļoties kāda dienā izradījas sveša valstī. Un, ja pirms tam oficiālā propaganda viņiem mācīja, ka viņu ierašanās šeit - tas ir neaprakstāmā laime un prieks vietējiem, tagad izrādījās, ka viss ir pretēji. Un nevajadzētu par zemu novērtēt Kremļa protokola dienestu. Varbūt Latvijā arī nezin, bet Kremlī pieņem ar oficiālām vizītem pirmo un otro valsts personas no visas pasaules pat biežāk kā reizi mēnesī, tajā skaitā no Austrumeiropas un NVS. Un, ja pēc diplomātiskā protokola, oficiālā ceremonijas laikā ir jārunā viesojušas puses valodā, tad kam vajadzīgs pat no Krievijas puses - runās latviešu valodā.
vientulais vilks
v
Cik ilgi lausim siem ,,BEZGOZIEM,, nirgaties par LATVIJU? Ar ceribam raudzijos uz velesanu rezultatiem,no talienes labak redzams ka viss sak iet vecajas sliedes(algu paaugstinasanaun premiju maksasana uznemumos,kuri strada ar minus zimi,Flika izdaribas,ministrijas aplipusas ar dazadiem SIA u. t. t.)Saprotiet,ja LATVIJA nerazos eksportpreci un eksports neparsniegs importu,LATVIJA valdis muziga nabadziba VISU CIENU JUMS.
Oskars
O
Es domāju kad Zatlers ir Latvijas prezidents un viņš runā latviski.
Penetrator
P
Так он там еще и БЫРЫНЮ спляшет и С ЧЕГО НАЧИНАЕТСЯ РОДИНА споет... Вспоминается кадр из ОСОБЕННОСТЕЙ, когда у коровы в бомболюке очень элегантная стойка нарисовалась... ЖИТЬ ЗАХОЧЕШЬ И НЕ ТАК РАСКОРЯЧИШЬСЯ!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas