Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatleram Somijā nav paredzēta atsevišķa tikšanās ar Putinu

Atšķirībā no Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites, Latvijas Valsts prezidentam Valdim Zatleram, kurš šonedēļ piedalīsies Baltijas jūras rīcības samitā (BSAS) Somijā, nav paredzēta atsevišķa tikšanās ar Krievijas premjeru Vladimiru Putinu.

Vizītes laikā Somijā Valsts prezidentam oficiālā divpusējā tikšanās ir plānota tikai ar Somijas prezidenti Tarju Halonenu, informēja Valsts prezidenta preses dienesta vadītājas vietniece Elīna Lazdāne.

V.Zatlers gan kopā ar citiem Baltijas jūras valstu un valdību vadītājiem, tajā skaitā Krievijas premjeru, piedalīsies samita pasākumos, tomēr no plašākiem komentāriem, vai šajos pasākumos abu valstu pārstāvji varētu tikties un apspriesties, E.Lazdāne atturējās.

Pēc Lietuvas prezidentes D.Grībauskaites iepriekš teiktā, tikšanās Somijā tiek rīkota pēc Krievijas premjera iniciatīvas. "Pēc Putina lūguma mēs piekritām tikties," par Lietuvas prezidentes teikto vēsta LETA. Viņa gan nav norādījusi, kādus jautājumus ar Krievijas valdības vadītāju paredzēts apspriest.

V.Zatlers darba vizītē uz Somiju dodas otrdien. Vizītes pirmajā dienā viņam paredzēta tikšanās ar T.Halonenu, kuras laikā plānots pārrunāt gan divpusējās ekonomiskās attiecības ar Somiju, gan arī abu valstu starptautisko sadarbību, īpaši Eiropas Savienības ietvaros.

Savukārt trešdien, 10.februārī, Valsts prezidents piedalīsies BSAS plenārsesijās, kā arī Somijas prezidentes un premjerministra rīkotajās darba pusdienās Baltijas jūras valstu un valdību vadītājiem. BSAS rīta plenārsesijā Valsts prezidents uzstāsies arī ar īsu uzrunu par Latvijas Baltijas jūras stratēģijas redzējumu un konkrēto ieguldījumu šīs stratēģijas īstenošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas