Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zatlers aicina ministrijas neapvienot tikai "ķeksīša pēc"

Valsts prezidents Valdis Zatlers atbalsta ministriju skaita samazināšanu, tomēr uzskata, ka ar to nepietiek. V.Zatlers uzsver, ka ministriju apvienošanai ir jānotiek saskaņā ar pārdomātu un dziļu visas valsts pārvaldes funkciju izvērtēšanu, Dienai prezidenta viedokli darīja zināmu viņa preses sekretāre Ilze Rassa.

“Ir jāizmanto pašreizējais brīdis un jāizvērtē visa valsts pārvalde kopumā, kur ministriju samazināšanas jautājums ir tikai kā viena daļa no valsts pārvaldes reformas. Tāpēc ir svarīgi ņemt vērā arī laika faktoru un izmaiņas veikt nevis "ķeksītim", bet lai būtu kvalitatīvs izvērtējums, uz kura tālāk var veidot efektīvi funkcionālu valsts pārvaldi,” uzskata V.Zatlers.

Valsts galva uzskata, ka nevar tikai mehāniski skatīties uz divu ministriju apvienošanu, bet ir jāveic visas valsts pārvaldes iestāžu funkcionālais audits, piemēram, kārtīgi izvērtējot pienākumus, ko valsts var nodot privātajam sektoram, paskaidroja I.Rassa.

Pagājušajā nedēļā V.Zatlers ar premjeru Ivaru Godmani (LPP/LC) tikās pēc valdības sēdes, no kuras vairāki ministri iznāca asarainām acīm un rūpju pilnām sejām. “Asaras šai kritiskajā situācijā maz palīdzēs,” toreiz savu vērtējumu deva prezidents. Viņš arī izteicās, ka “šis process jaunizveidojamām ministrijām būs jāsāk faktiski no nulles”. Paskaidrojot savu izteikumus V.Zatlera prese sekretāre pauda, ka “nulles punkts” bija tēlains apzīmējums tam, ka reformu process jāskatās plašāk.

Atgādinām, ka I.Godmanis solījis nākt klajā ar plānu, kā apvienot un samazināt ministriju skaitu, nākamā gada sākumā. Līdz šim viņš izteicies, ka pārmaiņas īstenos ar pašreizējo koalīciju — TP, ZZS, LPP/LC un TB/LNNK, iespējams, katrai no partijām “atņemot” divus ministra portfeļus.  Šobrīd Latvijā ir 18 ministrijas (no 1.janvāra 16, jo likvidē divas īpašo uzdevumu ministru vietas).

Līdz šim plašākas diskusijas raisījusi ideja apvienot Kultūras ministriju ar Izglītības un zinātnes ministriju. Kultūras ministre Helēna Demakova (TP) tam kategoriski nepiekrīt, minot, ka nebūs iespējams atrast tādu “supervadītāju”. Pēc viņas teiktā, to saprotot arī Tautas partijas līderis Mareks Segliņš. Kultūras ministre uzsvēra, ka vienošanās par ministriju skaita samazināšanu nebūs tikai I.Godmaņa ziņā, bet visas koalīcijas partiju lēmums.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas