Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zatlers aicina partijas vienoti atbalstīt ekonomikas stabilizācijas plānu

Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien, Rīgas pilī tiekoties ar visu Saeimas frakciju vadītājiem un ārpus frakcijām esošajiem deputātiem, aicināja visus vienoties par atbalstu ekonomikas stabilizācijas plānam, ko ceturtdien paredzēts skatīt Saeimā. Prezidents uzsvēra, ka ir svarīgi visiem uzņemties atbildību. Opozīcijas pārstāvji skeptiski raugās uz iespēju “balsot par kaķi maisā”, savukārt koalīcijas pārstāvji pirmdien lika nojaust, ka koalīcijas atbalsts plānam būs vienots.

Prezidents arī aicinājis valdību otrdien ekonomikas stabilizācijas plānu skatīt atklātā sēdē, lai sabiedrībai būtu redzami skaitļi. Jau pēc valdības sēdes V.Zatlers trešdien pēcpusdienā aicinājis Saeimas frakciju pārstāvjus uz pili vēlreiz, jo tad plāna aprises būs konkrētākas un frakcijas būs ar to iepazinušās.

Opozīcijā esošā Jaunā laika frakcijas līderis Dzintars Zaķis žurnālistiem sacīja, ka partija nejūt, kā varēs ietekmēr valdības lēmumu pieņemšanu nākotnē, turklāt viņiem šis plāns nav zināms un frakcija nav bijusi iesaistīta tā tapšanā. “Mums piedāvā balsot par kaķi maisā,” tā plānu novērtēja Dz.Zaķis. Savukārt Saskaņas centra frakcijas līderis Jānis Urbanovičs no prezidenta sapratis, ka tagad esot jārunā vairāk par nākotni nekā pagātni, tomēr vēlas, lai koalīcija par kaut ko uzņemtos atbildību, jo ne jau viss notiekošais ir pasaules finanšu krīzes sekas.

Savukārt premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) pārstāvji šodien pēc koalīcijas sapulces Dienai sacīja, ka koalīcija būs vienota, balsojot par plānu. Pats prezidents iepriekš solījis, ka piedalīsies Saeimas sēdē, kurā izskatīs ekonomikas stabilizācijas plānu.

Partijas Pilsoniskā savienība (PS) Saeimas frakcija vēl tikšanās laikā ar prezidentu izplatīja paziņojumu, ka apliecinās Valsts prezidentam, ka atbalstīs ekonomikas stabilizācijas plānu. Pēc partijas ieskatiem tā šobrīd ir vienīgā iespēja novērst Latvijas maksātnespēju, lata devalvāciju un ilgstošu krīzi, kas varētu apdraudēt valsts politisko un ekonomisko neatkarību. Pēc savas vēsturiskās nozīmes šī izvēle ir salīdzināma ar lēmumu pievienoties Eiropas Savienībai, teikts partijas paziņojumā. PS aicina arī ar likumu noteikt, ka valsts budžeta izdevumi nedrīkst būt lielāki par ienākumiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Pamatsarunas ar SVF beigušās, summas vēl neatklāj

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas