Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zatlers aicina skolotājus grūtā laikā nenolaist rokas

Valsts prezidents Valdis Zatlers ir pārliecināts par Latvijas skolēnu intelektuālo potenciālu nākotnē un aicina skolotājus savu darbu uztvert kā misiju valsts nākotnei un nenolaist rokas grūtību laikā. To prezidents otrdien pauda uzrunā pedagogu kongresā "Izglītība un audzināšana Latvijas sabiedrībai".

Zatlers teica, ka, viesojoties Latvijas reģionos un apmeklējot skolas, ticies gan ar pamatskolas, gan vidusskolas audzēkņiem un pārliecinājies par to, ka viņi ir gudri un izglītoti. Kādi viņi būs kā sabiedrības locekļi, rādīšot laiks, taču skolotāju uzdevums šajā laikā ir savu darbu uztvert kā misiju valsts nākotnei un nenolaist rokas grūtību priekšā.

"Tagad valsts rāda, kāda bijusi izglītība pirms 20 gadiem. To, kāda būs Latvija pēc 20 gadiem, ir atkarīgs no skolotājiem un skolēniem," sacīja Zatlers un piebilda, ka Latvijā, kur nav derīgo izrakteņu un arī citas dabas bagātības ir ierobežotas, vienīgā bagātība ir zināšanas un intelekts.

Uzrunā prezidents uzsvēra, ka viņam dažkārt radies iespaids par to, ka izglītības un kultūras vērtību novērtējums mēdz pazust aiz birokrātiskiem nosacījumiem un terminiem. Viņš norādīja arī uz mazākumtautību - igauņu, lietuviešu, baltkrievu un poļu - skolām kā "pērlēm izglītības sistēmā", kuru loma netiekot pienācīgi novērtēta.

Savukārt Latvijas Skolotāju kongresa domes priekšsēdētāja Iveta Lavrinoviča pauda, ka uz kongresu aicināts gan premjers Valdis Dombrovskis, gan izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, kultūras ministrs Ints Dālderis, gan eksprezidenti Vaira Vīķe-Freiberga un Guntis Ulmanis, taču "šajos grūtajos laikos nav varējuši uz kongresu ierasties". Taču neatkarīgi no tā skolotājiem patlaban ir jāsaka savs vārds par skolu nākotni un problēmām.

Uz kongresu ieradušies vairāki simti delegātu, Kongresu nama zālē manāmi arī vairāki jaunieši partijas "Visu Latvijai" krekliņos.

Jau vēstīts, ka skolotāju kongress "Izglītība un audzināšana Latvijas sabiedrībai" notiek pirmo reizi pēc 15 gadu pārtraukuma. Tajā katra Latvijā reģistrētā izglītības vai izglītības atbalsta iestāde uz sanāksmi izvirzījusi vienu delegātu, kuri kongresā risinās zinātniskus, metodoloģiskus un administratīvus jautājumus.

Lielākais sanāksmes laiks atvēlēts referātiem diskusiju rosināšanai un tēžu pieteikšanai, lai saskaņotu viedokļus diskusijām grupās. Savukārt darba grupas vadīs un konsultēs praktizējoši pedagogi, zinātnieki, bet ne ierēdņi.

1994.gadā kongresu bija sasaukusi izglītības ministrija kopā ar arodbiedrību.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI UN SKATIES VĒL

VIDEO: Gruškevics: ministrija nenosaka rektoru algas

Samazinājums varētu skart ap 6000 pedagogu

Arodbiedrības: lai īstenotu reformas, jāzina finansējuma apjoms nozarei

Prezidenta sasauktajā valdības sēdē konkretizēta reformu īstenošanas gaita


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas