Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zatlers apmeklē Ģimenes dienu pasākumu Doma laukumā

Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu šodien ieradās Ģimenes dienu noslēguma pasākumā un teica nelielu uzrunu Doma laukumā sanākušajiem.

Prezidents savā uzrunā pievērsās bērnu izglītībai. "Es gribu aicināt visus panākt to, lai Latvijā neviens bērns nepaliktu ārpus skolas," teica V. Zatlers.

Ģimenes dienu noslēguma pasākumā uz skatuves kāpa arī dažādu konfesiju mācītāji - pasākumu atklāja ar Evaņgēliski luteriskās baznīcas vadītāja Jāņa Vanaga vadītu lūgšanu, balvas ģimenēm pasniedza katoļu baznīcas galva kardināls Jānis Pujats, uz skatuves kāpa arī draudzes Jaunā paaudze vadītājs Aleksejs Ļedjajevs. Pasākumā, kas pēc organizatoru sniegtās informācijas domāts, lai "atbalstītu tradicionālās ģimenes vērtības un apliecinātu, ka stipra ģimene ir mūsu tautas spēka un laimīgas nākotnes pamats", lielākoties tiek dziedātas dziesmas par ticības tematiku.

Jau ziņots, ka Bērnu un ģimenes lietu ministrija (BĢLM) nolēma ar 10 000 latu lielu naudas summu atbalstīt Fonda Ģimenei rīkotos Ģimenes svētkus, kura rīkotāju vidū ir pretrunīgi vērtētās draudzes Jaunā paaudze (JP) locekļi. Fonda valdes priekšsēdētāja ir JP Siguldas draudzes mācītāja Ingūna Millere. BĢLM līdzfinansējums svētkiem iecerēts Vērmanes dārza skatuves iekārtošanai, bērnu atrakcijām un balvām bērnu zīmējumu konkursiem.

Jau rakstīts, ka pretēji Rīgas domes finanšu departamenta ieteikumam nepiešķirt līdzekļus Ģimenes svētkiem domes deputāti aprīļa vidū tomēr atvēlēja šim pasākumam 30 000 latu. Ģimenes svētku pasākumu Doma laukumā translē Latvijas televīzija.

Ģimenes dienu pasākumus Latvijā organizē ne tikai šis fonds, pasākumu organizatoru vidū ir dažādas pašvaldības un komersanti. Kā Dienai skaidro BĢLM pārstāvis Taivo Trams, lēmumu atbalstīt tieši Fonda Ģimenei pasākumu BĢLM pieņēma, ņemot vērā Fonda Ģimenei iepriekšējos gados organizēto Ģimenes dienas pasākumu lielo apmeklētību un bezmaksas piedāvāto saturīga laika pavadīšanas iespēju klāstu ģimenēm ar bērniem. Tiesa, pērn Ģimenes svētkiem BĢLM nepiešķīra līdzekļus, T.Trams toreiz Dienai sacīja, ka naudu BĢLM nedeva, jo to varot dot tikai saistībā ar programmu, un atbalstāmos projektus gadā nosaka konkursa kārtībā iepriekšējā rudenī. Vēl pirms nedēļas BĢLM neatklāja, ar kādu naudas summu atbalstīs svētkus.

Ģimenes svētki noris jau trešo gadu, šogad plānotās svētku izmaksas ir 149 182 lati. I.Millere gan Dienai noliegusi, ka svētku organizēšanai būtu kāda saistība ar JP, sakot, ka fonda dibinātāju vairākums ir citu reliģisko konfesiju pārstāvji. Pērn, kad BĢLM svētkus neatbalstīja, JP pāris stundās dievkalpojumā svētkiem savāca 17 000 latu. Gaidāmajos svētkos JP locekļi uz skatuves kāps gan Vērmanes dārzā, gan arī Doma laukumā.

JP sabiedrības uzmanību piesaistīja 2006.gada jūlijā, kad seksuālo minoritāšu tiesību aizstāvībai organizētajās Draudzības dienās draudzes locekļi rīkoja skaļus, naidpilnus protestus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas