Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Zatlers apmierināts ar forumu; Ķīlis: situācijas nopietnība nav saprasta

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Q
Q
Dalasā ir 14 deputāti, bet viņiem ir daudz vairāk palīgu un ierēdņu, kuri par savu darbu atbild visos iespējamos veidos. Mums tik daudz deputātu, lai visus lēmumus noveltu uz politisko bezatbildību ;) Tāds demokrātijas sausais atlikums.
DaB
D
bRAUC PROM PATēRēTAJI-Kā NAU KAUNA TA TEIKT.aR KO TAD MAKSāJUMUS NOMAKSāT,BēRNUS PABAROT UN IZSKOLOT.
Didzis
D
Roberts Ķīlis ir dumjš, stulbs un infantils kā zīdainis. Ar saviem tvaika nolaišanas forumiem viņš kaitē pilsoniskās sabiedrības aizmetņiem Latvijā.
mja
m
Valsts ir tauta, ne jau politiķi. Par šo tematu jau senie grieķi prātoja, ka no ļauniem valdniekiem var tikt prom, visiem kopā pārceļoties citur un nodibinot savu valsti par jaunu. Bet biežāk gan grieķi ar saviem valdniekiem tika galā citādāk. Un šajā izceļošanas situācijā prezidentam ir jāpadomā ar galvu pirms kaut ko saka. Kaut gan, ko tur daudz - ne jau šim būs domāt kā samierināt palikušos un labprātīgi trimdā devušos, jo neticās ka ir iespējama tāda situācija, ka tie cilvēki, kas līdz šim ir izmantojuši Latviju, kā savu personīgo naudas maku pēc kāda laika attapsies, ka valsts ir domāta cilvēkiem un turpmāk rūpēsies par to lai visiem būtu vienādas iespējas bez tādu cilvēku grupas, kam tās ir vienādākas.
maksis71
m
Kur šinī aprakstā par zatleru viņš ir minējis kaut vārdu par pilsonības likuma agresīvu pastiprināšanu nacionālas valsts Latvija interesēs kura jau sen nu jau atkārtoti deklarēta(jo tas ir normāli un daudz gadus kavēts tīšām),ne viena paša vārda-tāds biedra ļeņina no maskavas mauzoleja referāts,diskusija,parunāšanās par neko ,bet pareizu lietu vārdā.Tīri dara tieši to par ko citus kritizē-klaji redzams nosaucot aizbraukušos uz ārzemēm strādāt latviešus-pilsoņus par patērētājiem(sliņķiem).Nemu savus vārdus atpakaļ tikai gadījumā,ja šis raksts ir tīšām sagrozīts,vai tā uzstāšanās(runa)patietiesībā nav bijusi.
lux
l
_čiepa_ Piekritu! uzskatu,ka savā veidā katrs par šo situāciju esam atbildīgi- sākām dzīvot pāri saviem līdzekiļiem, aizmirstot to, ka lai patērētu, vispirms jāsaražo, jārada vēŗtības. Labklājībā ielēkt nevar. Aizmirsām, ka veco ES valstu pamatā ir pašaizliedzīgs darbs daudzu gadu desmitu garumā. Otrs- pilnīga politiska bezatbildība, ievēlot visus, kas darbojas pret valsts interesēm. Kritika pamatota, taču nevajadzētu aizmirst, ka viņi no gaisa nenokrita. Vai tiešām mums pietiek ar to, ka kādu ar dīvainu konstrukciju paceļ virs skatuves, lai atslēgtos domāšana. Un nebūtu slikti pārvarēt arī bāŗenīšu kompleks. visvieglāk ir nogānīt sapulci. Labāk vai sliktāk, tomēr kādam liek padomāt ko darīt.
Politiskaa atbildiba
P
Problēma ir tā, ka politiskā vide neļauj šos profesionāļus un speciālistus savā jomā uzturēt." ------------------------- Tiesi taa Zatler! Tiesi politiki visu procesu kavee un grauj. Vinu daudzums! ASV pilsētā Dalasā (četri miljoni iedzīvotāju) pilsētas domē ir 14 deputātu (viens no katra pilsētas rajona), Londonas (septiņi miljoni iedzīvotāju) domē ir 25 deputāti, bet Rīgā (718 tūkstoši iedzīvotāju) — 60 deputātu, tātad vairāk nekā desmit no viena pilsētas rajona. KAD BEIDZOT SAKS DOMAT PAR DEPUTATU SKAITA SAMAZINASANU -SAEIMAA; RIGAS DOMEE????????????????????? Latvija nespej uzturet so daudzumu! Ar to ir jasaaak!!!!!
Vuarzazi
V
Tadu prezidentu izvelejas bijusi valdosa koalicija, siem "bijusiem" ir pasreiz vairakums valdiba, neticu, ka vini piekops jaunu politiku: 50% naudas pirkt spejas zudums 4.5 gados un tagad grib devaluaciju (talaks pirktspejas sabrukums un inflacijas veicinasana)
Terorists
T
Nu kurš tad cits sunim asti cels ja ne pats.Forums rīkots,rūpe parādīta,lieku reizi ekrānā pagozējās un lieku naudu patērēja lai žurnālistiem izpatiktu.Bet vai no šī pasākuma bija kāda jēga to vien zin dievs un Zatlers.
vim
v
Tie aizbraukušie latvieši, kurus VZ sauc par patērētājiem, sūta naudu kaudzēm uz Latviju, lai palikušajiem nebūtu zobi jākar vadzī un būtu, ko patērēt Latvijā. Bet vispār man liekas, ka latviešiem vispirms ir jānoskaidro, ko vispār vidusmēra latvietis saprot ar vārdu valsts. Vai latvietiem valsts ir trofeja uz skapīša smukumam vai darbarīks, ar ko nodrošināt tautas eksistenci un labklājību.
forši
f
Zatlerkungs, pirmkārt ir jādomā par tautu valstī nevis par valsti tautā - šīs vērtības viena bez otras ir tukšs vārds!
to forši
t
tas jau ir noticis.
forši
f
Valsts prezidents: Tie latvieši, kas aizbrauc prom ir patērētāji un tie kas paliek ir valsts!!!!! Apbrīnojami truls izteiciens. Tas ir valsts prezidents, kas to saka!!! Tā vietā lai parādītu ar reāliem darbiem, ka katrs latvietis ir šeit vajadzīgs, valsts prezidents pasaka: "Nu, tad prauciet prom, patērētāji, laimīgu taciņu, baigi jūs mums te esat vajadzigi!" Ja attieksme pret latviešu izbraukšanu nemainīsies, te paliks Latvijā paliks valdošā kliķe ar Zatleru priekšgalā, daži pašmāju miljonāri, latviešu pensionāri un krievi!
zvirbulēns
z
Pašiem ideju nav, bet uzņēmušies vadīt, organizēt, bīdīt, īsāki saokot soristi :)
chingacguks
c
čupoties pa forumiem var tie, kam ir nodrošināta iztika - pagaidiet, kad vadzis lūzīs tiem, kam nav iztikas līdzekļu...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DAŽAS IDEJAS NO REĢIONIEM

Kandava – trīs "top" lietas, par ko diskutējuši un vēlas īstenot. Viens ir - nelikvidēt lauku skolas, bet "palikt" visas zem vienas administrācijas, izveidojot lauku skolu filiāļu sistēmas, kur skolēni paliek uz vietas, bet skolotāji braukā no skolas uz skolu. Skolnieki strādā laukos, audzējot pārtiku un iemācoties strādāt. Par tarifiem – tarifus pašu spēkiem nevar mainīt, bet viņu ideja ir samazināt apsaimniekošanas izmaksas, veidojot NVO. Piemēram, vienā mājā paši iedzīvotāji mainās, pildot sētnieka pienākumus, krāso māju paši, paši remontē kāpņu telpas, paši uz maiņām dara apsaimniekošanas darbu. Viņiem ir arī ideja par mikrouzņēmumiem, kas būtu kā ideju centri, gatavotu idejas citiem uzņēmumiem, ko pusgatavā stāvoklī atdotu cilvēkiem, kas meklē darbu vai vēlētos uzsākt uzņēmējdarbību.

Valmierā – kādas 25 dažādas lietas, dažas dzirdētas, piemēram, palīdzēt saviem kaimiņiem vai pašnodarbinātiem ļaut gadu nemaksāt nodokļus, vai veidot bezmaksas juridiskās konsultācijas iedzīvotājiem pašvaldībā.

Jēkabpils – dižķibeles aģentūra, kur sniegt konsultatīvos padomus krīzē nonākušiem cilvēkiem. Skolēni veic pētnieciskos darbus, to, kas nepieciešams pašvaldībām. Vecāku patruļas bērnu drošības nodrošināšanai, piemēram, bērniem nākot no skolas.

Ventspils – jāmaina Latvijas foruma mērķis un jāapvieno resursi, lai kļūtu par ietekmīgāko sabiedrības pārstāvniecību, līdzdarbojoties valstiski svarīgo jautājumu risināšanās, kļūstot par superpārstāvniecības formu. Izveidot datu bāzi iniciatīvām, kurām ir potenciāls, izveidot ekspertu bāzi ar zinātniekiem, kas var savu kompetenci piedāvāt citiem, izveidot IT platformu, kurā tiešsaistes režīmā apkopot valsts naudas plūsmas informāciju, lai cilvēki iepazītos ar situāciju valstī nepastarpināti.

Cēsis – aktivizēt pilsoņus mikrorajonu forumu, organizēt tējas vakarus, aicinot kaimiņus. Par jauniešu aizbraukšanu - paredzēta sadarbība ar uzņēmējiem stipendiju nodrošināšanā studentiem, lai iegūtu darba vietu pirms apmācību sākuma. Virkne priekšlikumu, kā pieskatīt bērnus, kad vecāki darbā, kā rudenī palīdzēt maznodrošinātajiem.

Sigulda – par ierēdņu kompetenci, par vērtībām, par izglītību, pāris vietās, kur jāmācās no igauņiem, par to, kā sniegt psiholoģisko un materiālo palīdzību cilvēkiem, kas nonākuši grūtībās.

Mazsalaca - ziemas pārdzīvošanas jautājumu saraksts – kopīga braukšana uz skolu, veidot kampaņu, kur mājas īpašnieki tukšos dzīvokļus piešķir cilvēkiem, kam ir dzīvesvietas problēmas, savstarpēja malkas sagādāšana, zemnieku tirgošanās vietas, ģimeņu atbalsta grupas.

Preiļi – formulēt Latvijas vērtības, reformēt normatīvos aktus, Satversmi, morālais atbalsts sociālajiem darbiniekiem, līderisma skola un atvērto durvju diena Rīgas ierēdņiem laukos.

Avots: Latvijas foruma diskusija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas