Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Zatlers: bezpartejisks premjera kandidāts ir partiju vājuma rādītājs

Bezpartejisks premjera kandidāts parāda politisko partiju nespēju un vājumu, uzskata Valsts prezidents Valdis Zatlers.

"Vai jūs esat redzējuši kādu piedāvājumu publiskajā telpā? Pēdējais piedāvājums bija no zaļajiem zemniekiem - [Ventspils mērs Aivars] Lembergs ir mūsu premjera kandidāts. Katrai partijai normāli būtu jābūt premjera kandidātam. Bezpartejisks kandidāts ir partiju nespējas rādītājs. Katrai partijai ir jābūt vismaz vienam premjera kandidātam," Zatlers pauda intervijā aģentūrai BNS.

"Tajā brīdī, kad partijas runā par bezpartejisku kandidātu, tās atzīst savu vājumu, skaļi, sabiedrības priekšā atzīst savu vājumu," Zatlers norādīja.

Viņš gan neizslēdza bezpartejiska kandidāta virzīšanu gadījumā, ja kritīs Ivara Godmaņa"(LPP/LC) valdība. "Kas seko pēc tam? Parasti noskaidro, kurā partijā viņš ir," Zatlers sacīja smejot.

Uz jautājumu, kura partija, viņaprāt, patlaban būtu gatava uzņemties valdības vadību un kurai to varētu uzticēt, Zatlers atbildēja: "Pēc pagājušās nedēļas es būtu ļoti piesardzīgs kaut ko teikt, jo mani uztrauc partiju neizlēmība, mētāšanās no viena grāvja otrā." Vaicāts, vai uzticās Godmanim, Zatlers teica: "Es Saeimai neko nediktēju."

Zaļo un zemnieku savienība un opozīcijas partijas uzskata, ka jauno valdību vajadzētu veidot bezpartejiskam premjeram. Arī Tautas partija iepriekš norādījusi, ka valdībai vajadzētu veidot citam cilvēkam, nevis Godmanim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas