Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Zatlers, Dombrovskis, Āboltiņa un Pabriks izsaka līdzjūtību Japānai

Valstsaugstākās amatpersonas izteikušas līdzjūtību Japānas imperatoram Akihito un visai japāņu tautai saistībā ar piektdien šīs valsts ziemeļos notikušo postošo zemestrīci.

Valsts prezidents Valdis Zatlers piektdien nosūtījis vēstuli Japānas imperatoram, kurā savā un Latvijas tautas vārdā izsaka visdziļāko līdzjūtību sakarā ar notikušo spēcīgo zemestrīci un cunami visai Japānas tautai un īpaši bojāgājušo tuviniekiem. Valsts prezidents novēl dabas katastrofā ievainotajiem drīzu izveseļošanos.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) nosūtīja vēstuli Japānas premjerministram Naoto Kanam, kurā izsaka visdziļāko līdzjūtību Japānas valdībai un visiem tās iedzīvotājiem sakarā ar notikušo dabas katastrofu, kas prasījusi cilvēku upurus un lielus postījumus visā valsts teritorijā.

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība) līdzjūtības apliecinājumus nosūtījusi Japānas parlamenta Augšpalātas priekšsēdētājam Nisioka Takeo un Japānas parlamenta Pārstāvju palātas priekšsēdētājam Takahiro Jokomiči. Saeimas vārdā S.Āboltiņa pauž visdziļāko līdzjūtību Japānas tautai un sērojošajām ģimenēm, kuras zaudējušas savus tuviniekus.

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (Vienotība) nosūtījis līdzjūtības vēstuli Japānas ārlietu ministram Takeaki Macumoto. Ministrs savā vēstulē Japānas kolēģim izsaka līdzjūtību bojāgājušo piederīgajiem un visai Japānas tautai, kas cietusi dabas katastrofā. Ministrs apliecina, ka Latvija cieši seko notikumu gaitai un izsaka cerību, ka cietušo skaits nepalielināsies.

Jau ziņots, ka 8,9 ballu spēcīga zemestrīce piektdien satricināja Japānas ziemeļu teritorijas. Tās izraisītie cunami nodarījuši lielus postījumus piekrastes rajoniem, nogalinot un ievainojot daudzus cilvēkus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas