Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatlers iecienījis Užavas alu un iesaka izlasīt Alķīmiķi

Valsts prezidents Valdis Zatlers trešdien, atbildot uz sociālā tīkla twitter lietotāju jautājumiem, atzina, ka viņa iecienītākā alus šķirne ir Užavas alus, mīļākā filma ir Karaļa runa un iesaka ikvienam izlasīt Paulu Koelju grāmatu Alķīmiķis."Vai prezidents kādreiz varētu atteikties no megakaucošām sirēnām, demonstratīvas apsardzes un citiem varas atribūtiem?" vaicāja kāds tvītotājs.

"Esmu uzdevis apsardzes priekšniekam samazināt līdz minimumam sirēnu lietošanu, bet no tām pilnībā atteikties neizdosies," atbildēja V. Zatlers.

Kāds tvītotājs vaicāja  - kāpēc nav izpildīts solījums sakārtot ārstu pateicību legalizēšanu? Prezidents paskaidroja, ka “legalizēšana neguva sabiedrības atbalstu. Process tika ievadīts citā gultnē – noteikta kriminālatbildība”.

"Tātad pie pašreizējiem apstākļiem jūs tiktu pakļauts kriminālatbildībai, jo atzināt, ka saņēmāt pateicības?" pārjautāja kāds tvītotājs, uz ko gan prezidents neatbildēja.

Prezidents norādīja, ka atbalsta tautas vēlētu prezidentu parlamentārā republikā.  "Tas nodrošina varu līdzsvaru un sadarbību, tautas iesaisti un atbildību," tā V. Zatlers.

Uz jautājumu, vai prezidents vienkārši pakļaujas padomnieku viedoklim, vai tomēr analizē padomus un mēģina iebilst, V. Zatlers atbildēja, ka padomnieku komanda ir "manis vadīta domnīca, padomus uzklausu, bet lēmumus pieņemu pats."

Kāds uzstājīgs jautātājs vaicāja, cik Latvijas valstij izmaksā V. Zatlera dzīvsbiedre Lilita Zatlere, uz ko prezidents atbild, ka dzīvesbiedrei algu neizmaksā. “Es neprasīju kāds ir atalgojums. Jautājums ir - cik valstij izmaksā Zatleres kundze. Paldies!” tā jautātājs, taču šī replika palika bez atbildes no V. Zatlera puses.

"Vai Valsts prezidentam ir kāds kandidāts, varbūt pat vairāki, kas varētu stāties viņa vietā? Nenosaucot vārdā, uzvārdā." – vaicāja kāds tvītotājs. V. Zatlers atbildēja, ka piekrītot kanidēt, viņam nebūtu korekti atbildēt uz šo jautājumu.

V. Zatlers atzina, ka viņa iecienītākā alus šķirne ir Užavas alus, taču viņš dzer arī Cēsu alu. Tāpat lūgts izvēlēties no basketbola klubiem VEF vai Ventspils, V. Zatlers dodot priekšroku VEF, jo ir rīdzinieks.

Tāpat prezidents atklāja, ka katru rītu visu drukāto presi izlasa pats, citiem ieteiktu izlasīt Paulu Koelju darbu Alķīmiķis, ka mūziku labprātāk klausās "dzīvajā" un no sporta veidiem viņu interesē hokejs un basketbols. Viņam patīk franču kino un pēdējā filma, kas patikusi, ir Holivudas produkts Karaļa runa.

Nākotnē V. Zatlers Latvijas ekonomiku redz kā "uz eksportu orientētu ekonomiku, ar akcentu uz attīstību un samazinātu birokrātiju uzņēmējdarbībai".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas