Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zatlers izsauc Saeimas deputātus, lai runātu par pensijām

Valsts prezidents Valdis Zatlers ceturtdien, 5.jūnijā, tiekas ar Sociālo lietu, kā arī Budžeta un finanšu komisijas deputātiem, lai apspriestu ar pensijām saistītus jautājumus.

Jau ziņojām, ka Par pensiju likuma grozījumiem parakstījušies 177 012, paziņojusi Centrālās vēlēšanu komisija. Tas ir vairāk nekā nepieciešams, lai grozījumus iesniegtu Saeimā. Tie paredz likumā noteikt, ka pensija ir vismaz iztikas minimuma līmenī. CVK vēlētāju rosinātos grozījumus likumā tālāk nodos Valsts prezidentam Valdim Zatleram, kuram tie jāiesniedz Saeimā. Šajā lietā iespējama tautas nobalsošana, ja deputāti grozījumus noraidīs bez labojumiem.

Sociālo un darba lietu komisijas vadītāja Aija Barča paziņojusi, ka Saeimas deputātiem ir vairāki priekšlikumi. „Pirmos soļus plānojam veikt nekavējoties - steidzamības kārtā virzīsim Saeimā vairākus būtiskus grozījumus pensiju likumā, un ceram tos apstiprināt vēl līdz Jāņiem. Grozījumi paredzēs vēl trīs gadus saglabāt priekšlaicīgās pensionēšanās iespēju. Tāpat no nākamā gada plānots indeksēt ne tikai mazās, bet pilnīgi visas vecuma pensijas, un piemaksas cilvēkiem ar lielu stāžu maksāt visiem neatkarīgi no pensijas apjoma. Tas ir ļoti skaidrs un savlaicīgs signāls mūsu pensionāriem, ka pozitīvas pārmaiņas pensiju jomā būs,” uzskata A.Barča.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas