Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zatlers izsludina mantas atsavināšanas likumu, JL - zemes cena nav precizēta

Saņēmis Rīgas domes (RD), valdības un VAS _Valsts nekustamie īpašumi _viedokļus, Valsts prezidents Valdis Zatlers tomēr nolēmis neatsaukties _Jaunā laika _aicinājumam vēlreiz nosūtīt atpakaļ  Saeimai grozījumus Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā, un tuvākajā laikā tie tiks izsludināti. «Galvenais arguments, kas izskan no vairāku institūciju puses — zemākais cenas slieksnis nenozīmē, ka par šādu summu zeme arī tiks realizēta,» skaidro prezidenta padomniece likumdošanas jautājumos Sandra Kukule.

Turklāt V.Zatlera iebildumi, iepriekš atdodot šos grozījumus Saeimai otrreizējai caurlūkošanai, tikuši ņemti vērā, jo iepriekšējā redakcijā zemākā cena vispār nebija paredzēta.

JL iebildumus izraisījusī likuma redakcija, ko Saeima pieņēma 30.oktobrī, noteic, ka, atsakoties no privatizācijas, apbūvētu zemi varēs no valsts vai pašvaldības atpirkt par cenu, kas nedrīkst būt zemāka par 2007.gada 31.decembra kadastrālo vērtību. Līdz šim, ja nomnieks atsacījās zemi privatizēt, viņš to vēlāk varēja atpirkt pēc tā brīža tirgus vērtības, kas nav zemāka par tā brīža kadastra vērtību. Tādi paši likuma grozījumi noteikti arī attiecībā uz neapbūvētu zemi, tikai šajā gadījumā jārīko izsole, kuras cena nedrīkst būt zemāka par kadastrālo vērtību 2007.gada 31.decembrī. Taču, ja zemi atkārtotu izsoļu gadījumā neizdodas pārdot, cena var būt zemāka par zemes kadastrālo vērtību.

«Prezidenta argumenti ir saprotami, lai gan viņam bija iespēja likt šo regulējumu precizēt,» Dienai norādīja JL deputāts Artis Kampars. «Jau tuvākais laiks rādīs, vai tiks noteikta šī minimālā vai arī saprātīga cena,» viņš piebilda.

JL Saeimas frakcija aicināja grozījumus neizsludināt, uzskatot, ka tie pieņemti atsevišķu personu interesēs, kā piemēru minot to, ka šādā veidā Rīgas pašvaldība, iespējams, var neiegūt aptuveni 4,3 miljonus latu par iznomāto zemi Zaķusalā, nepilnus 6 miljonus latu tikai par diviem zemes gabaliem Krasta ielā, kā arī vairāk nekā 300 tūkstošus latu par Tautas partijas dibinātāja Andra Šķēles ģimenei iznomāto zemes gabalu Andrejostā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Likuma grozījumi ļautu Šķēles ģimenei ietaupīt līdz pat 300 000 latu

Prezidents neparaksta grozījumus Valsts un pašvaldības mantas atsavināšanas likumā

Jaunais laiks aicina neļaut valsts zemi privatizēt lētāk par kadastra vērtību

Vai biznesa plāns ar premjera parakstu? JL deputāta Arta Kampara viedoklis

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas