Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Zatlers: jāizmanto iespēja piemērot progresīvo nodokli nekustamajam īpašumam

Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka nav pareizi samazināt ar nodokli neapliekamo minimumu, kā to izlēmusi valdība. To viņš sacīja pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (JL) . Viņaprāt, būtu jāizmanto iespēja, ko sniedz progresīvā nodokļu likme nekustamajam īpašumam.

"Es katrā ziņā atbalstītu progresīvo nodokli nekustamajos īpašumos, jo tur atkal šis slogs ir sadalīts vienādi pilnīgi uz visiem – maziem un lieliem īpašumiem, lētiem un dārgiem īpašumiem. Šeit ir tas virziens, kurā būtu jāiet, lai tomēr tie, kam naudas ir vairāk, maksātu vairāk nodokļus arī valsts budžetā."   

Valsts prezidents uzskata, ka samazināts ar nodokļiem neapliekamā ienākuma minimums varētu radīt slogu un spriedzi ģimenēm ar jau tā maziem ienākumiem.

"Ir jāpadomā, vai šīs ģimenes tomēr necieš pārāk daudz. Tas ir galvenais jautājums un arī galvenā iebilde no starptautisko aizdevēju puses – vai šis neapliekamā minimuma samazinājums tomēr neradīs papildu slogu un spriedzi tajās ģimenēs, kurām ir vismazākie ienākumi," uzskata V.Zatlers.

Kā zināms, pret neapliekamā minimumam samazināšanu no 35 latiem uz 25 latiem nākamgad iebilst arī starptautiskie aizdevēji, bet valdība līdz šim ir bijusi stingra savā pozīcijā.

Pēc aģentūras LETA vēstītā arī šodien premjers V.Dombrovskis prezidentam atbildējis, ka jau patlaban plānoti atvieglojumi daudzbērnu ģimenēm saistībā ar iespējamo neapliekamā ienākuma minimuma pazemināšanu. Tāpat premjers sacīja, ka aizdevēju rosinātais progresīvais iedzīvotāju ienākumu nodoklis nav uzskatāms par alternatīvu, jo tādā gadījumā būtu jānosaka ļoti zems nodokļa slieksnis, kas ietekmētu vēl lielāku sabiedrības daļu.

"Budžets nekādā gadījumā netiks mīkstināts," izteicies finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien konceptuāli atbalstīja Ministru kabineta iesniegto nākamā gada valsts budžeta projektu, kas Saeimā tiks izskatīts divos lasījumos kā steidzams. Priekšlikumus var iesniegt līdz pirmdienai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas