Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatlers kļuvis par CNBC bloga viesautoru; lepns, ka Latvija mācējusi izmantot krīzi

Latvijas prezidents Valdis Zatlers kļuvis par ASV ekonomisko ziņu dienesta CNBC bloga viesautoru, rakstot par Latvijas paveikto ekonomiskās krīzes pārvarēšanai.

Zatlers savā rakstā norāda, ka Latvijas ekonomiskās krīzes pārvarēšanas programma izrādījusies veiksmīga, neskatoties uz daudzu skeptiķu pirms gada paustās pārliecības, ka tā lemta neveiksmei.

"2010.gads pierādīs, ka šiem skeptiķiem nebija taisnība, jo programma ir stingri balstīta uz apņemšanos veikt nepieciešamās ekonomiskās reformas, atjaunot Latviju kā investīciju mērķi un atdzīvināt Latvijas ekonomiku," blogā raksta Zatlers.

Latvijas prezidents atzīst, ka aizvadītais gads valstij ir bijis grūts un ka algu un veselības aprūpes budžeta samazinājuma dēļ sāpīgas izmaiņas nācies piedzīvot iedzīvotājiem.

Tomēr Zatlers pauž pārliecību, ka šā gada otrajā pusē "Latvija atgriezīsies pie pozitīva ceturkšņa iekšzemes kopprodukta pieauguma, kas būs balstīts nevis uz kredītu dzītu vietējo patēriņu, bet uz eksportu, kas kļūst par galveno ekonomikas izaugsmes dzinējspēku nākamajos gados".

"Latvija nav izniekojusi krīzes radītās iespējas, bet izmantojusi tās, lai kļūtu biznesam draudzīgāka, uz eksportu orientēta un konkurētspējīga ekonomika," raksta prezidents.

"Es esmu lepns, ka mana valsts ir spējusi izturēt šīs dramatiskās pārmaiņas un mācījusies no tām, lai ieviestu koriģējošus pasākumus ekonomikā un virzītos tālāk. Latvija ir demonstrējusi, ka ar stingru pašdisciplīnu ir iespējams ne tikai pārvarēt krīzi, bet arī to izmantot, lai liktu pamatus plaukstošai ekonomikai. Tas ir bijis grūts posms, bet mēs esam guvuši mācību un izmantosim šīs zināšanas nākotnes labklājībai," raksta Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Valda Zatlera blogs par Latvijas ekonomiku (angļu val.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas