Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zatlers: labs solis būtu dažu procentu algu pielikums

Lai arī Valsts prezidents Valdis Zatlers pirmdien pauda viedokli, ka “labs solis būtu dažu procentu algu pielikums”, viņš norādīja, ka ir jāvērtē arī laiks, kad solījumi tika doti. No viņa teiktā varēja saprast, ka viņš aicina arodbiedrības izvērtēt esošo finanšu situāciju. To V.Zatlers sacīja intervijā LNT, komentējot arodbiedrību un valdības sarunas par nākamā gada algām valsts sektorā strādājošajiem, ko valdība plāno iesaldēt.

“Jābūt korektiem par solījumiem, kad tie tika doti, kura valdība deva, kurš premjers, kādā ekonomiskā situācijā deva,” teica V.Zatlers. Viņš atgādināja, ka solījumi par algu paaugstināšanu tika doti tad, kad Latvija attīstījās ar 10% IKP ieaugumu un kad realizējās 30% algu pieaugumus, bet “šobrīd situācija ir sāpīga”.  

Tomēr pēc viņa teiktā, pieredze pasaulē rādot, ka tieši sliktos ekonomiskajos apstākļos puses parasti panāk vienošanos.

“Kredītreitinga pazeminājums rāda, ka situācija ir nopietna un parasti tādās situācijās arodbiedrība un valdība panāk tieši reālu kompromisu, nevis mums dod par maz, mēs prasām vairāk, bet panāk reālu kompromisu, lai šajos grūtajos apstākļos izdzīvotu,” sacīja V.Zatlers.

Pēc Valsts prezidenta teiktā, valdības krišana nebūtu risinājums.

“Valdība var krist, no tā valsts ieņēmumi nepalielināsies. Būs jāatrod kompromiss šā vai tā, šai vai citai valdībai. Mēs varam tērēt tik, cik ieņemam, bet, protams, viens labs solis būtu dažu procentu algas pielikums un tas ir zināms tikai pašiem sarunu dalībniekiem, kā viņi to tehniski spēj panākt un kādiem kompromisiem.”

Savukārt, komentējot pagājušajā nedēļā notikušās skolotāju, mediķu un policistu protesta akcijas, prezidents vērtēja, ka piketi un cilvēku attieksmes izrādīšana ir laba un normāla parādība.

Šodien notiks kārtējā Nacionālās Trīspusējās padomes sēde, kurā valdība un arodbiedrības mēģinās vienoties par algām nākamajā gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas