Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zatlers nākamnedēļ tiksies ar Primakovu

Latvijā nākamnedēļ viesosies Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības palātas (KTRP) prezidents Jevgeņijs Primakovs, kurš Krievijā tiek uzskatīts par ļoti ietekmīgu personu. Paredzams, ka vizītes laikā trešdien viņš Rīgas pilī tiksies ar Latvijas prezidentu Valdi Zatleru, lai apspriestu abu valstu ekonomiskās attiecības.


KTRP prezidenta statusā J.Primakovs jau pirms trim gadiem ir viesojies Latvijā. Arī toreiz viņš tikās ar augstākajām Latvijas amatpersonām: Valsts prezidenti Vairu Vīķi—Freibergu un Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti, kā arī satiksmes ministru Aināru Šleseru. Tolaik īpaši aktuāls bija Latvijas un Krievijas robežlīgums, kam sarunās tika pievērsta īpaša uzmanība. J.Primakovs arīdzan nelaida garām iespēju atkārtot Kremļa iecienītos pārmetumus par Latvijas nepilsoņu stāvokli, jo šie ļaudis Latvijā esot «otrās šķiras pilsoņi».

80 gadu vecais J.Primakovs tiek uzskatīts par vienu no Krievijas politikas smagsvariem; viņš bijis viens no Vladimira Putina ārpolitikas stratēģijas veidotājiem. Viņa biogrāfijā ir daudz ietekmīgu amatu: PSRS Valsts drošības komitejas priekšsēdētāja vietnieks, Krievijas ārējā izlūkdienesta vadītājs, Krievijas ārlietu ministrs un premjerministrs. J.Primakovs atklāti atbalstījis V.Putinu kopš 2000.gada sākuma, kad par labu viņam atteicās no dalības prezidenta vēlēšanās. 2001.gadā viņš uzņēmās Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības palātas vadību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas