Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zatlers nav bijis Gruzijā "tehnisku un birokrātisku" iemeslu dēļ

Valsts prezidents Valdis Zatlers nav spējis fiziski atgriezties no Ķīnas, lai pievienotis saviem kolēģiem braucienā uz Gruziju, Dienai skaidroja prezidenta kancelejā.

Sākotnēja iecere bijusi organizēt kopīgu braucienu uz Gruziju Polijas, Ukrainas un triju Baltijas valstu līderiem, tai skaitā arī Latvijas prezidentam Valdim Zatleram, lai Tbilisi viņi klātienē varētu paust atbalstu un solidaritāti šai valstij. Taču notikumi attīstījās pārāk strauji un V.Zatlers fiziski nespēja atgriezties no Ķīnas. Tā V.Zatlera neesamību Gruzijā skaidroja viņa padomnieks ārlietu jautājumos Andris Pelšs, kurš kopā ar premjeru Ivaru Godmani (LPP/LC) devies uz Gruziju.

Pēc A.Pelša vārdiem, lēmums par došanos uz Tbilisi tika pieņemts dažu stundu laikā, kad Krievija savas militārās darbības izvērsa jau ārpus Dienvidosetijas teritorijas un Polijas prezidents steidzamai izlidošanai piedāvāja savu lidmašīnu. A.Pelšs stāsta, ka vēl naktī notika aktīvs darbs, izskatot dažādus variantus, kā šim braucienam varētu pievienoties arī V.Zatlers, taču traucējusi lielā laika starpība starp Ķīnu un Latviju. Pēc prezidenta preses sekretāres Intas Lases vārdiem, “tehniskie un birokrātiskie iemesli” V.Zatleram arī neļāva aizlidot uz Gruziju pa taisno no Ķīnas.

Prezidenta preses sekretāre gan uzsvēra, ka V.Zatlers tomēr sekojot līdzi notikumiem Gruzijā, sazinoties ar premjeru, ārlietu ministru Māri Riekstiņu (TP), kā arī Latvijas pārstāvi NATO. 

Polijas, Ukrainas, kā arī Igaunijas un Lietuvas prezidenti no Gruzijas plāno braukt atpakaļ jau šodien, bet Latvijas prezidents no Ķīnas Latvijā atgriezīsies ceturtdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas