Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Zatlers nesekmīgi cīnās par viltus profila dzēšanu tviterī

Populārajā sociālajā tīklā Twitter.com pēdējā laikā saradies daudz "viltotu amatpersonu", kas it kā viņu vārdā izsakās par dažādiem aktuāliem un privātiem jautājumiem, taču īstajām amatpersonām cīņa ar viltvāržiem nesokas.

Piemēram, lietotājs ar Valda Zatlera vārdu jau vairāk nekā gadu izmanto Valsts prezidenta foto un personību, lai izpaustos arī netradicionālā veidā, piemēram, vēstot, ka pēc trīs dienām grasās mukt "prom no šīs izlaupītās valsts uz kādu citu, kur vēl šis tas ir pieejams", vai to, ka premjera posteni plāno piešķirt uz izlozes pamata.

Īstā Valsts prezidenta Valda Zatlera preses sekretāre Ilze Rassa aģentūrai BNS sacīja, ka prezidenta kanceleja jau pusgadu nesekmīgi cīnās ar šo viltvārdi, ir rakstītas oficiālas vēstules sociālā tīkla uzturētājiem, taču nekādas atbildes nav saņemtas un viltvārdis nav ierobežots. "Diemžēl te mums rokas ir par īsām," viņa pauda un piemetināja, ka līdzīgas problēmas esot arī citu valstu amatpersonām.

Uz jautājumu, vai prezidenta kanceleja neplāno sekot citu valsts iestāžu paraugam un arī sākt saziņu tviterī, Rassa atbildēja, ka viss atkarīgs no budžeta iespējām. Taču preses dienests izvērtējot visas iespējas, kā veicināt saziņu ar sabiedrību.

Twitter.com darbojas arī kāds Ainārs Šlesers, kas nav LPP/LC viens no līderiem. Nezināmais autors savā blogā ir ievietojis Rīgas vicemēra fotogrāfiju un komunicē ar vairāk nekā 1200 sekotājiem. Kā vēsta politiķa preses sekretārs, A.Šlesers ir aicinājis nezināmo aktīvistu noraut masku un iznākt no slēpņa, taču šis blogotājs izvēlējās palikt slepens un turpina uzrunāt Twitter lietotājus Rīgas vicemēra vārdā. 

“Pēc visa spriežot, nezināmais interneta mīļotājs interesējas par politiku, tāpēc ar prieku aicinu viņu papildināt LPP/LC rindas, lai turpmāk viņš var pilnvērtīgi strādāt partijas labā, turklāt ievērojot ētikas normas,” komentējis A.Šlesers.

Tomēr tviterī ir arī reālas amatpersonas. Šonedēļ sociālajā tīklā aktīvi iesaistījusies iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), priekšvēlēšanu laikā tajā darbojās Eiropas parlamenta deputāte Sandra Kalniete (PS).

Pozitīva pieredze Twitter.com izmantošanā ir, piemēram, pašreizējam ASV prezidentam Barakam Obamam, kura pārstāvji portālā ļoti aktīvi sazinājās priekšvēlēšanu laikā.

Sociālā tīkla Twitter noteikumi paredz, ka viltus profilu var veidot, ja tie jebkuram ir atpazīstami kā parodija. Profili, kuru mērķis ir maldināt, tiek izdzēsti. Persona var sūdzēties par viltus profilu un tad gadījums tiek izmeklēts, sacīts noteikumos.

Jāpiebilst, ka Terminoloģijas komisija sākusi diskutēt par to, kā latviski dēvēt Twitter. Par piemērotāko atbilsmi angļu terminam “tweeting” pagaidām atzīts variants “tvītošana”. Varianti “čivināšana” un “vīterošana” tika noraidīti kā nepiemēroti stilistiski neitrālu terminu veidošanai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas