Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zatlers nesola Ķīnā runāt par cilvēktiesībām

Valsts prezidenta Valda Zatlera rīcībā ir starptautiskās cilvēktiesību organizācijas _Amnesty International _ziņojums par cilvēktiesību stāvokli Ķīnā, taču viņa padomnieks ārlietu jautājumos Andris Pelšs Dienai nemācēja atbildēt, kā prezidents to vērtē un vai viņš vispār paguvis ar dokumentu iepazīties.

Trešdienas vakarā V.Zatlers izlido uz Pekinu, lai piedalītos olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā un justu līdzi Latvijas sportistiem spēļu pirmajās dienās. Pekinā viņam plānota tikšanās arī ar Ķīnas prezidentu Hu Dzjiņtao, taču, kā norādīja A.Pelšs: «Šaubos, vai viņam būs laiks pārrunāt tieši šo ziņojumu.»

Pagājušajā nedēļā V.Zatlers LTV Panorāmā uz jautājumu, vai runās ar Ķīnas prezidentu arī par Tibetu un cilvēktiesībām, atbildēja: «Mēs runāsim par visiem mūs interesējošiem jautājumiem.» Dienai vairāku dienu garumā tā arī neizdevās iegūt V.Zatlera, kurš vienīgais no Baltijas valstu prezidentiem apmeklēs olimpiādi, komentāru par Amnesty International ziņojumu. A.Pelšs atgādināja, ka pēdējās dienās pirms došanās uz Pekinu prezidents bijis aizņemts ar gatavošanos Saeimas ārkārtas sesijai, ko viņš sasauca pēc referenduma.

Kā jau ziņots, pagājušajā nedēļā cilvēktiesību aizsardzības organizācija pauda viedokli, ka olimpiādes rīkošanas aizsegā Kīnas valdošais režīms pastiprinājis represijas pret demokrātijas atbalstītājiem. Amnesty International secināja, ka Ķīna lauzusi solījumus, ko deva pirms septiņiem gadiem, uzņemoties olimpisko spēļu rīkošanu. «Patiesībā cilvēktiesību aizstāvju, žurnālistu un advokātu vajāšana ir pastiprinājusies, jo Pekina rīko olimpiskās spēles,» teikts Amnesty ziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

"Turpinot vajāt un sodīt cilvēkus, kas aizstāv cilvēktiesības, Ķīnas varas iestādes aizmirsušas solījumus, ko deva pirms septiņiem gadiem."

Amnesty International


LASI VĒL

"Tā būs laba iespēja tieši un nepastarpināti paust bažas par cilvēktiesībām”.

Andris Bērziņš (LPP/LC), Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs

"Es nekad nejauktos Ķīnas iekšējās lietās. Kas ir Latvija, lai mācītu Ķīnu, kā pareizi dzīvot?"

Jānis Jurkāns, bijušais Latvijas ārlietu ministrs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas