Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Zatlers: no valdības gaidām ātru un gudru rīcību

Valsts prezidents Valdis Zatlers ceturtdien izteica gandarījumu un novēlēja lielas darba spējas Valda Dombrovska (JL) valdībai. Saeimā par to nobalsoja 67 deputāti. “No jums negaida solījumus, kā tas ir parasti, Ministru kabinetam uzsākot darbu jaunā sastāvā. Šodien no jums gaida rīcību. Ātru, konsekventu un gudru rīcību,” uzrunājot ministrus teica prezidents.

V.Zatlers pauda uzskatu, ka šai valdībai ir dots sabiedrības uzticības kredīts. Viņš uzsvēra, ka būtiski ir sabiedrību informēt par savu rīcību. Neziņa par nākotni bieži ir smagāka pat par nepopulāriem lēmumiem, viņš norādīja.

Samazinot valsts budžeta izdevumus, V.Zatlers aicināja saglabāt stratēģisku skatījumu, jo “gudrs dārznieks veido dārzu tā, lai tas nākotnē visu vasaru būtu ziedos”.

Jaunos ministrus viņš aicināja būt aktīvākiem sēžot pie Eiropas galda, kur tiek pieņemti lēmumi, kas ietekmē arī Latvijas ekonomiku.

Prezidents runāja par uzbriedušo valsts pārvaldi, minot savu pieredzi Aizputē, kur cilvēki viņam jautājuši: pie kā vērsties, lai saņemtu atbildi par iesniegtā ES projekta likteni, jo par spīti lielajam ierēdņu skaitam neviens uz šo jautājumu nebija spējis atbildēt.

Valdībai jābūt gatavai bezdarba pieaugumam, kad daudzi joprojām būs bez darba un beidzoties pabalsta izmaksai paliks pilnīgi bez naudas. Jums jālemj, kā rīkoties, sacīja V.Zatlers ceturtdien jaunās valdības ministriem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Valda Zatlera uzruna jaunajai valdībai. Teksts un video

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas