Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zatlers: noziegums un valsts apbalvojums nav savienojams

Tas nav juridiski korekti un ētiski saistīt valsts apbalvojumus un amnestijas piemērošanu, šādu viedokli pirmdienas rītā intervijā telekompānijai LNT pauda Valsts prezidents Valdis Zatlers, uzsverot, ka amnestijas piemērošana ir Saeimas kompetence. “Kāds ir likuma saturs, tas ir Saeimas deputātu ziņā,” uzsvēra Valsts prezidents.

Viņam šodien paredzēta tikšanās ar Zvērinātu advokātu padomi (ZAP), kuras vadītājs Jānis Grīnbergs sagatavojis un Saeimā iesniedzis jauno Amnestijas likumprojektu.ZAP piedāvā piemērot amnestiju arī  Trīs Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta komandieriem un lielvirsniekiem. _Diena_ jau rakstīja, ka, ja šāds likums būtu spēkā, teorētiski patlaban amnestiju varētu piemērot finanšu noziegumos apsūdzētajam, bet vēl nenotiesātajam Ventspils mēram Aivaram Lembergam, arī tā dēvētajā digitālās TV afērā apsūdzētajiem. Gan A.Lembergs, gan digitālgeitā par krāpšanu grupā apsūdzētais LNT šefs Andrejs Ēķis, kā arī šajā lietā apsūdzētais Ojārs Rubenis ir saņēmuši Triju Zvaigžņu ordeni. V.Zatlers intervijā LNT atgādināja, ka Valsts apbalvojumu likumā noteikts, ka Ordeņu kapituls pieņem lēmumu par valsts apbalvojuma atņemšanu, ja persona ar likumīgā spēkā stājušos tiesas spriedumu atzīta par vainīgu tīšā noziedzīgā nodarījumā. “Noziegums un valsts apbalvojums - tās nav divas savienojamas lietas,” uzsvēra V.Zatlers.No ZAP piedāvātā likumprojekta gan izriet, ka no soda varēs atbrīvot ne tikai personas, kas jau ir notiesātas, bet arī tās, kas tiek turētas aizdomās vai sēdušās uz apsūdzēto sola.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Amnestijas likumprojekts cerīgs Lembergam un Ēķim

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas