Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zatlers: noziegums un valsts apbalvojums nav savienojams

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jefiņš
J
Izskatās ZAP arī gatavojas sagaidīt Latvijas 90.gadu jubileju ar jaunu Ginesa rekordu, iesnidzot savu likumprojektu, kā gada absurdāko likumprojektu,negribētos ticēt ka nopietni juristi var atbalstīt tādas muļķības. Ja es maldos un tas ir nopietni tad Latviju vairs nevar saukt par tiesisku valsti.
PILNAI LAIMEI
P
šoreiz Zatlers ir pilnīgi korekts, jo 1) kompetences ir jānodala, 2) amnestijas saistība ar ordeņu iegūšanu no ZAP puses ir absurda, jo kapituliem pēc notiesājoša sprieduma ir jālemj par ordeņu atņemšanu, 3) AL nevar būt amnestijas likuma objekts, 4) AL var būt apžēlošanas objekts. Taču tas nenozīmē, ka kāds nevarētu gribēt ieveidot absurdus likumus noteiktu interešu aizstāvībai. LR prezidentam 900 sek. nav neviens jātur aizdomās vai jālamā. Tā ir žurnālistu un deputātu kompetence.
Centis Gradam un tālāk
C
Pareizi Grad! Nepievaldīsies citi, jo ir pilnīgā pārliecībā, ka 1905.gads vairs nenāks, kad slaktēja baronus un dedzināja viņu muižas. Nebaidās arī no tā, ka varētu ienākt kāda cita vara un šos laupītājus un izsaimniekotājus aizvest tālu prom lopu vagonos. Esam taču visādos Esos un Natos.
PILNAI LAIMEI
P
Vai tad amnestija kā tāda IR saistīta ar AL?
vēlreiz
v
Valdis Zatlers šorīt Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā "900 sekundes" teica, ka amnestija nav saistīta ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu.
Tālis
T
Pilnīga taisnība Omaram!
Sokols
S
Malacis Prezidents! Lai Dievs viņam palīdz cīņā ar šiem mūdžiem!
Grads
G
Vai tad tie idiņi nesaprot, ka pat, ja tagad amnestēs, vēlāk šādus korupcijas veicinošos likumus atcels, un notiesās kopā ar likuma pieņēmējiem. Galīgi aptrakuši, suņi, sist tādus un atstāt ceļmalā pūstot, lai citi jūt smaku un pievaldās.
axis
a
Zatlers izliekas par muļķi un kaut ko vispārīgi teoretizē par likumu normām tā vietā, lai atklāti runātu par oligarhu šeptēm. Neba nu pirmā reize, kad likumu var pavilkt kā vajag.
PILNAI LAIMEI
P
Un tas taču, protams, attieksies uz konkrētām personām.
PILNAI LAIMEI
P
Neredzu, kur un kas būtu paslīdējis, jo atšķirība starp apžēlošanu un amnestiju ir skaidra kā arī instances, kuru kompetencē tās ir. Šķiet, ka visu laiku dziesma ir par ZAP likumprojektu, kas ieviestu jauninājumus amnestijas jautājumos.
lno
l
Šis tas Dienai atkal paslīdējis garām?: Valdis Zatlers šorīt Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā "900 sekundes" teica, ka amnestija nav saistīta ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Viņš norādīja uz atšķirībām, kādas ir starp prezidenta tiesībām apžēlot konkrētas personas, un Saeimas tiesībām izsludināt amnestiju. Tas nozīmējot, ka amnestiju nevienai konkrētai personai nepieņem.
pmlks
p
Latvijas uzņemšanā Es vairāk ieinteresētas bija vecās valstis un nevis Latvija. Visa ES paplašināšana bija ļoti nepieciešama tieši vecajām Es valstīm, visskaistāk tas parādījās, kad uzņēma Bulgāriju un Rumāniju! Abas tika ar ES vienkārši ar vilkšanu ievilktas. Mūsu sarunvedēji par daudz naivi bija un pārāk ticēja ES emisāru vāvuļošanai par obligātajiem kritērijiem, mājas darbiem, direktīvām utt. Vajadzēja stingrāk aizsargāt Latvijas valsts nacionālās intereses. P.S. Tiesa pašreiz arī nav sliktāk kā būtu bijis, ja mēs nebūtu iestājušies, bet reāli varējām iestāties ar daudz labākām pozīcijām. neesmu no grostiņiešiem.
Ēglis
Ē
Kušš...Kāds vēl pieprasīs, lai mēs izvērtējam to strīdīgo vēstures posmu un paskatamies bez rozā brilēm uz notikušo tajā laikā. Tas nebūs labi, jo mēs taču esam iemācīti ticēt simboliem, ticēt kaut kādām plakātiskām frāzēm, nevis idejām, ideāliem, principiem.
PILNAI LAIMEI
P
Tātad visi krustu krusti un zvaigznes iegūst likumīgas indulgences statusu. Ja reiz saņēmi, dari ko gribi. Dabon grēku atlaidi un turklāt saglabā krustus. Mīli (valsti) un dari, ko gribi. (Sv. Augustīns). Mūsu valsts taču ir kristīgās vērtībās iebalstījusies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Amnestijas likumprojekts cerīgs Lembergam un Ēķim

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas