Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Zatlers: "pateicību problēmas" priekšlikumi iegūluši atvilknē

Valsts prezidents Valdis Zatlers trešdien veltīja kritiku veselības nozarē īstenotajām reformām. Viņš arī izteica cerību, ka jaunā ministre Baiba Rozentāle (TP) ķersies pie "pateicību problēmas" risināšanas, jo iepriekšējie divi ministri to nav spējuši izdarīt. Zatlers teica, ka visi priekšlikumi, kā risināt šo problēmu, palikuši atvilktnē.

"Viennozīmīgi ne ministrs Veldre, ne ministrs Eglītis kategoriski nevēlējās šo jautājumu risināt. Un tā, protams, ir šī veselības ministra kompetence to atrisināt. Arī projektus, kuras iesniedza sabiedriskās organizācijas, gan arī es personiski iesniedzu, viņi tāpat palika kādā atvilktnē.  Acīmredzot Veselības ministrijas vadība neuzskatīja par nepieciešamu šo jautājumu risināt. Vienīgā cerība šeit paliek jaunā ministre Rozentāles kundze, ka viņai būs griba un apņēmība šo jautājumu atrisināt."

Viņš uzskata, ka veselības nozarē patlaban valda haoss. Prezidentam neesot pārliecības, ka plānotās izmaiņas veselības jomā notiek pacientu labā, savukārt Veselības ministrijas paziņojumi par izmaiņām nozarē, pēc prezidenta domām, ir pretrunīgi. Veselības nozarē pašlaik valda haoss, secinājis Zatlers, kurš kā zināms pēc ilgus gadus strādāja par ārstu.

"Esmu bijis medicīnā 30 gadus un diezgan labi zinu medicīnu no iekšpuses. Šobrīd man nav tā pārliecība, ka tas, kas notiek ir pragmatiski un Latvijas pacientu labā. Ir ļoti pretrunīgi paziņojumi un ļoti daudz neskaidrību. Un it sevišķi šie paziņojumi par zināmām maksām vai pasūtījuma apjomiem no valsts mūs atgriež ne jau 2005.gadā. Viens otrs paziņojums ir tāds, kas mūs atgriež 1995. vai 96.gadā. Tas protams nav pieņemami un nozīmē, ka veselības nozarē šobrīd valda haoss." 

Uz jautājumu par slimnīcu lēmumiem palielināt maksas pakalpojumu cenas, Zatlers atbildēja: "Man šobrīd nav pārliecības, ka tas, kas notiek, ir pragmatiski un Latvijas pacientu labā. Ir ļoti daudz pretrunīgu paziņojumu, ļoti daudz neskaidrību, it sevišķi paziņojumi par maksām un pasūtījumu apjomiem no valsts. Viens otrs paziņojums no Veselības ministrijas ir tāds, kas atgriež mūs 1995. vai 1996.gadā, un tas nav pieņemami."

Runājot par obligāto veselības apdrošināšanu, Zatlers sacīja, ka līdz šim tā arī nav izstrādāts neviens konkrēts projekts, kā šādu sistēmu ieviest, tāpēc runāt par to pašlaik būtu bezatbildīgi.

Savukārt B.Rozentāle pēc tikšanās ar Valsts prezidentu  paziņojusi, ka ministrijā tiks samazināts darbinieku skaits. Viņa sacīja, ka turpmāk ministrijā strādās 90 cilvēku. Līdz šim Veselības ministrijā strādā 155 cilvēki. Kopumā ministrijas centrālajā aparātā un tās padotības iestādēs varētu palikt 500 darbinieku no šobrīd kopumā esošajiem 1500, pieļāva jaunā veselības ministre pēc tikšanās ar prezidentu Rīgas pilī.

(papildināts viss teksts)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas