Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Zatlers piedalīsies ES un Āfrikas sammitā

Valsts prezidents Valdis Zatlers šajā nedēļas nogalē Lisabonā (Portugāle) piedalīsies Eiropas Savienības (ES) un  Āfrikas sammitā. Šī būs pirmā reize, kad šādā sanāksmē piedalīsies arī Latvijas delegācija, V-Dienu informēja Prezidenta preses dienests.

Plānots, ka sammitā piedalīsies apmēram 80 valstu pārstāvji, viņu vidū gan ES, gan Āfrikas valstu vadītāji un viņu pavadošās delegācijas. Sammitā diskutēs par labu pārvaldību un cilvēktiesībām, mieru un drošību, migrāciju, enerģiju un klimata izmaiņām, kā arī tirdzniecību, infrastruktūru un attīstību.

Sammitā plānots pieņemt arī Āfrikas un ES stratēģiskās partnerības dokumentu, kura īstenošanai tiek izstrādāts Pirmais rīcības plāns, norādot konkrētus uzdevumus, finansējuma avotus, iesaistītās valstis un institūcijas, kā arī paša Rīcības plāna pārraudzības mehānismus.

Pirmā kopīgā ES stratēģija sadarbībai ar Āfrikas valstīm tika pieņemta 2005.gada decembrī. Tajā valstis vienojās nostiprināt un uzlabot ES un Āfrikas politisko partnerību, sekmēt mieru, drošību, ilgtspējīgu attīstību, cilvēktiesību ievērošanu Āfrikas valstīs, kā arī īstenot ANO Tūkstošgades mērķus. Stratēģija arī iekļauj sadaļas, kas pievēršas globālo izaicinājumu kopīgai risināšanai un plaša spektra partnerībai, kas vērsta uz indivīdu.

Līdz ar dalību ES Latvijai ir pavērusies iespēja aktīvākai sadarbībai ar Āfrikas valstīm ES un Āfrikas valstu sadarbības ietvaros, uzsvēra Prezidenta preses dienests. Ņemot vērā Latvijas ierobežotās iespējas divpusējai sadarbībai ar reģiona valstīm, būtiski esot izmantot ES piedāvātos instrumentus.

Šobrīd vienīgā Latvijas diplomātiskā pārstāvniecība Āfrikas kontinentā atrodas Ēģiptē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas