Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatlers premjeram novēl nepakļauties populistiskiem solījumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
61. dziivoklis
6
borcinj, pastaasti kas taa taada spiesta privatizeesana? tevi kaads pîeseeja pie kreesla un draudot ar ieroci lika pirkt? un no kurienes tava statistika? izziidi no pirksta? un kas tie taadi ES dziivoklju standarti, kur tos var izlasiit un kursh veerteejis LR dziivoklju atbilstiibu siem standartiem?
vovo
v
LV nākotne 06.07.2011 16:30 Ziņot! Pateicoties vienot ības Konsolidovskim drīz Rīgā uz visiem ielu stūriem rēgosies smirdīgi un neizglītoti islamisti, bet laukos klejos melnādainu marodieru bandas. 11. Saeima 06.07.2011 16:31 Ziņot! Balsojiet par Vienotības lāčuku kā nākošo konsolidovski uz 4 gadiem
borcinsh to 60 dzīvokļi
b
nu redziet ! ap 80% ( varbut ari nvairak !) dzivojumplatibas Latvijaa NEATBILST IT NEKADAM ES STANDARTAM ! pie tam - CENAS IR TRAKAS !!! viena no pirmajam Tautu izlaupishanam bija - SPIESTA skunu un parejo sudu PRIVATIZESHANA ! PS bet par sertifikatiem varej nopirkt tikai Puzes ezeru ar zemiti... ( "berzna atputas kompleksu" - ari, nu bet to tikai par ES naudu !)
ķeizars ir liels m aita
ķ
tā izskatās 06.07.2011 15:15 Ziņot! Zatlers ir niecība un kauns Latvijai. «Tikai niecība dažu dienu laikā pirms paša pārvēlēšanas var ierosināt Saeimas atlaišanu. Savas pārvēlēšanas dēļ, kas nemaz nenotika, viņš spēra tik bezatbildīgu soli
Kāpēc vajag vēl dzīvokli
K
Zatleri šķīras,jo Lilitiņa dusmīga,ka palika bez ordeņa. Katrs dzīvos atsevišķi. Un Lilitiņai tik daudz mantu pēc prezidēšanas,ka Valdim tur nav vietas.
60 dzīvokļi
6
Būtu atteicies vispār, dzīvot ta ir kur, bet nē "Zatlers izbrāķējis jau 60 īres dzīvokļus.via pietiek.com Nē,tas džeks nav kampējs, nē.
Nelikumīgi
N
Sabiedrības eiforija pēc Prezidenta 28.maija rīkojuma Nr.2 „Par Saeimas atlaišanas ierosināšanu” ir jūtami noplakusi. Latvijai ir likumīgi ievēlēts jauns Valsts prezidents, kurš drīzumā Saeimā svinīgi solīs strādāt Latvijas tautas labā. Savukārt līdzšinējais prezidents ir rīkojies nevalstiski un savtīgi – izmantojot likumdošanas robus konstitūcijā, reāli neriskējot zaudēt savu amatu, ierosinājis atlaist nesen ievēlētu parlamentu. Argumenti par labu Saeimas atlaišanas rosināšanai ir vāji un populistiski. Būtiskāko pamatojumu prezidents savā runā „kautrīgi piemirsa” – viņam trūka balsu atkārtotai ievēlēšanai amatā. Tas bija vienīgais patiesais arguments! Vēlos norobežoties no parlamenta darbības vērtēšanas, jo tas nav šī raksta uzdevums. Jautājums ir par Valsts prezidenta nelikumīgo un bezatbildīgo rīcību. Atbilstoši Satversmes 50.pantam, ja tautas nobalsošanā vairāk nekā puse no nodotajām balsīm izsakās pret Saeimas atlaišanu, tad Valsts prezidents uzskatāms par atlaistu un Saeima ievēlē jaunu Valsts prezidentu uz atlaistā Prezidenta atlikušo pilnvaru laiku. Socioloģiskās aptaujas viennozīmīgi norāda, ka pilsoņu lielākā daļa vēlas atlaist 10.Saeimu 23.jūlijā paredzētajā referendumā. Tomēr šajā tautas nobalsošanā teorētiski arī pastāv iespēja, ka Saeima savu darbu turpinās, ja vairākums nobalsos „pret” parlamenta atlaišanu. Ir zināms, ka esošais prezidents savu amatu pilda līdz 7.jūlijam, kad viņu nomainīs jaunievēlētais Prezidents A.Bērziņš. Savukārt tautas nobalsošana ir paredzēta divas nedēļas pēc esošā prezidenta pilnvaru termiņa – 23.jūlijā. Tādējādi negatīva referenduma gadījumā nebūtu praktiski iespējams īstenot Satversmē noteikto: atlaist esošo prezidentu. Konstitūcijā noteikts, ka prezidents par savu darbību politisku atbildību nenes. Izņēmuma kārtā Saeimas atlaišanas rosināšana faktiski ir viens no nedaudzajiem prezidenta politiskās atbildības izpausmes veidiem, jo viņš riskē ar savu amatu. Nožēlojami, ka prezidents ir manīgi izvairījies pat no šīs retās izņēmuma atbildības. Prezidenta pēdējo publisko nedēļu aktivitāšu kontekstā jāsecina, ka politiskās atbildības trūkuma dēļ viņš ir izvēlējies iesaistīties manipulācijās ar sabiedrisko apziņu. Propagandēt nesvarīgus lozungus un „bruģēt” sev popularitāti ar populistiskiem saukļiem nav ne prezidenta, ne pilsoņa cienīga rīcība. Arī prezidentam ir jāmāk zaudēt vēlēšanās, ar godu zaudēt. Diemžēl šādas spējas nepiemita aizejošajam visaugstākā amata nesējam. Skandinot tiesiskuma un godīguma saukļus, valsts vadītājs savu pilnvaru laikā ir rīkojies pretlikumīgi un negodīgi. Ja šādā stilā ir plānota jaunā politiskā kustība, kura sola izvest tautu laimē un labklājībā, tad nešaubos, ka samērā ātri sabiedrība piedzīvos kārtējo vilšanos un bezcerīgumu. „Viens likums – viena taisnība visiem!” šķiet tā arī paliks tikai kā tāds tukšs lozungs bez atbilstoša saturiskā izpildījuma. Lai gan vēl pastāv iespēja, ka negodīgais un savtīgais rīkojums Nr.2 cietīs sakāvi tiesas priekšā.
ruu
r
Paldies Zatleram par darbu un lemumu atlaist saeimu . Cerams, ka vins pienems pareizo lemumu, un ies kopa ar Dombrovski. Vini kopa varetu daudz paveikt. Un vislielako izturibu un speku novelu Dombrovskim, kurs tomer ir visgodigakais Latvijas valstsvirs.
žņaudz gan
ž
bomžiem rīkles iesprūdušie nepelnītie pabalsti. Visus pabalstus atskaitīt no nākotnes pensijām.
>15.07
&
ko gaudo, tu taču par naudu vai aiz stulbuma vēlēji parazītus kretīnus tplpplcsc...arī uz mana kakla. Redz, kad nav vidējiem, nav nevienam. Ja vēl vēlēsi lopus, godīgie vidējie vispār aizbrauks( zagļus Tur neņem, tie paliks tev), nebūs jau citas izejas.
Liesēšanas ideoloģija
L
Tauta iztur liesos gadus, bet vēl var žņaugt- vēl var mājokļa nodokli pacelt,lai taisās uz sociālajām mājām-tas arī labs politiķu bizness.
Dzīvokli,dodiet dzīvokli!
D
Nepārvēlētais prezidents Valdis Zatlers izbrāķējis jau aptuveni 60 piedāvātos īres dzīvokļus,
XYZ
X
Esmu gatavs turpināt tautas žņaugšanu – tā kāds nesen paziņojis...
J
Pareizs novēlējums premjeram - nedot mānīgus solījumus cilvēkiem- gudri prezidenta vārdi. Taisnība ir labāka nekā meli.
Demisija
D
Labs tandeems. Viens otru ATLAIDA!!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas