Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatlers rosinās noteikt kriminālatbildību par partiju finansēšanas pārkāpumiem

Valsts prezidents Valdis Zatlers līdz savu pilnvaru termiņa beigām rosinās trīs likumprojektu izskatīšanu Saeimā, pirmdien pēc tikšanās ar jaunievēlēto Valsts prezidentu Andri Bērziņu (ZZS) pavēstīja V.Zatlers.

V.Zatlers vēlreiz iesniegs izskatīšanai Saeimai likumprojektu, kurā noteikta kriminālatbildība par partiju finansēšanas pārkāpumiem lielos apmēros. Saeimai būs atkārtoti jālemj par jau reiz skatītu un noraidītu iniciatīvu.

"Un Bērziņa kungs man solīja, ka atbalsts varētu būt Saeimā gan no viņa paša, gan pārstāvētajām partijām," piebilda V.Zatlers.

Otrs likumprojekts paredz ieviest priekšvēlēšanu reklāmu aizliegumu 30 dienas pirms vēlēšanu sākuma. "Arī šeit es no Bērziņa kunga sajutu gan izpratni, gan arī atbalstu šim likuma grozījumam," apgalvoja prezidents.

Valsts prezidents arī plāno rosināt izmaiņas grozījumus "Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā". V.Zatlers norādīja, ka likumā nepieciešams ieviest kritērijus, lai izvēlētos KNAB vadītāja kandidātus. "Ja arī līdz šim mums ir bijis ļoti plašs kandidātu loks, tad tomēr mēs saprotam, ka šeit runa ir par specifisku iestādi, kurā profesionālisms ir lieta numur viens," skaidroja prezidents.

"Tieši jaunievēlētā prezidenta Andra Bērziņa loma ir būtiska šovasar, kā visi šie likumprojekti ies uz priekšu. Tas ir jāizdara līdz vēlēšanām," minēja V.Zatlers.





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas