Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatlers tiekas ar projekta «Sveika, Latvija!» dalībniekiem

Šodien Rīgas pilī Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar jauniešu projekta Sveika, Latvija! dalībniekiem, kuri ieradušies no ASV, Kanādas un Austrālijas, lai iepazītos ar savu vecāku un vecvecāku dzimteni, ziņo Prezidenta preses dienests. Tikšanās laikā Valsts prezidents uzsvēra, ka mūsdienu globālajā pasaulē šādu kustību nozīme pieaug un arvien svarīgāka kļūst dzimtenes un piederības sajūta.

V.Zatlers izteica cerību, ka līdz ar šo braucienu Latvija viņiem kļuvusi tuvāka un mīļāka un viņi iepazinuši Latviju kā zaļu un skaistu zemi. «Ikviens no jums ir daļa no Latvijas, jo jūsu saknes un sirds ir saistītas ar šo valsti,» atzīmēja Valsts prezidents. Jauniešu kustības _Sveika, Latvija_! dalībnieki uzsvēra, ka šis brauciens uz Latviju tiem sniedzis iespēju savām acīm ieraudzīt vietas, par kurām viņiem tik daudz stāstījuši vecvecāki. Tāpat jaunieši atzīmēja, ka dažādo Latvijas vietu apskatīšana un Jāņu svinēšana kopā ar Latvijas jauniešiem ļāvusi sajust īsto Latviju.

Valsts prezidents novēlēja jauniešiem veiksmi un aicināja arī turpmāk meklēt iespēju atbraukt uz Latviju, lai šī nebūtu pēdējā tikšanās.  Pēc tam jauniešiem bija iespēja arī aplūkot Rīgas pili, iepazīties ar tās vēsturi, kā arī apskatīt Valsts apbalvojumu izstādi.

Projekta Sveika, Latvija! dalībnieki ir ASV, Kanādas un Austrālijas latvieši, kuriem ir dota iespēja divas nedēļas vasarā apciemot savu vecāku un vecvecāku dzimteni. Skolēni paralēli mācībām Amerikas, Kanādas un Austrālijas skolās sestdienās apmeklē latviešu skolas, kur mācās Latvijas vēsturi un tradīcijas. Veiksmīgi pabeidzot latviešu skolas 8.klasi, jauniešiem tiek dota iespēja atbraukt uz Latviju.

Latvijā grupa viesojas divas nedēļas, kuru laikā apceļo Latvijas novadus, apmeklē muzejus un tiekas ar sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem. Līdzīgus braucienus Amerikas Latviešu apvienība rīko ik gadu, lai iepazīstinātu Amerikas latviešu jauniešus ar dzimtenes kultūru, tradīcijām un latviešu mentalitāti, tādējādi stiprinot viņu nacionālo piederību. Šogad notika jau 21. šāds brauciens uz Latviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas