Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Zatlers tuvākajā laikā iesniegs iniciatīvu par 4.maija nosaukuma maiņu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Mikumausis
M
1990. gada 4. MAIJS - čekistiski -komunistiskās un TB/LNNk + PCTVelnu ēras sākums.
AnMarija
A
God. Prezidenta kgs, šo dienu jānosauc par LATVIJAS TAUTAS GENOCĪDA DIENU vai GODMAŅA GENOCĪDA ĒRAS SĀKUMS LATVIJĀ. Vēl var padomāt nosaukumu, bet paturot vārdu "GENOCĪDS". Vai tas tā nav - iznīcināja visu ražošanu, izlaupīja, neļāva pašiem rūopnīcu un fabriku cilvēkiem tās privatizēt un pārveidot pa jaunam, ap 60 000 ģimeņu (60 000 x 3 = 180 000 cilvēku) padarīja par parādniekiem un deportēja no pašvaldību un valsts īres dzīvokļiem uz nekurieni, UZ IELAS (labāk būtu lopu vagonos veduši, teiksim, uz Abrenes rajonu), padzina trimdā ap 300 000, denacionalizējot par kukuļiem izlaupīja aptuveni 40 - 50 % māju, kurām nebija īpašnieku utt. Iedzina pašnnāvībās katru gadu ap 7 -8 tūkstoši vai 20 gados ap 12 000 iedzina priekšlaicīgā nāvē, un cik nosalušu, saindējušos no kontrabandas krutkas. Smagākas represijas kā kara un Staļina laikā. Tas nav genocīds?
observators
o
Augstākajā padomē daudzi "uz viļņa" ienestie bijušie funkcionāri un iepriekšējās varas pakalpiņi ārti un profesionāli 'saoda" situācijas maiņu un balsoja kā apstākļi tobrīd lika. Turpmākie 20 gadi parādīja šo cilvēku patieso dabu. Daudzi no viniem ciivilizētās valstīs sen jau būtu sodīti.. Mūsu "banānu republikā " tos ceļ godā un nemitīgi izdomā jaunus veidus ,kā stiprināt viņu it kā vēsturisko nozīmību un galvenais -neaizskaramību.
Kaspars Bergmanis
K
Vai prezidenta kungs grib maīnīt vēsturi? 4.maijs nebija nekāda neatkarības diena ! Pēc būtības tiek idealizēta vara- LPSR Augstākā Padome, kurai nebija nekādu tiesību, jo deputāti tika ievēlēti okupacijas režīma tiešā kontrolē.
Vuarzazi
V
Vards « atjaunošana » ir svarigs, Jo tas nozīmē, ka padomju okupācija un deportācijas bija kriminālas Un ka LR pilsoņu kopā netiek automatiski uzņemti visi padomju immigranti.
monitors
m
Pārejas periods tika pasludināts 4.maijā nevis neatkarība. Tādēļ ierosinu saukt 4.maiju par Nacionālās Pārejas dienu. Bet, nopietni runājot, pašreizējais nosaukums ir precīzs. Neatkarības atjaunošanas diena ir 21.augusts, kad 1991.gadā pasludināja pārejas perioda beigas. Pēc gada arī šim datumam būs 20.gadi, tad varēs 21.augustu atbilstoši nosaukt.
Forši
F
Atceros ka iepriekšējais lēmumprojekts bija par kāda ordeņa lielumu, jo dāmas pie kleitas nevarēja ''erti nēsāt. Ļoti svarīgi un nozīmīgi darbi būs prezidentūras laikā darīti. Par to mēs viņu ar visu famīlīju dabūsim uzturēt līdz mūža galam.
Kri
K
Paraksties pret nosaukuma maiņu:
Butuliene
B
Kalnietei ri tikai viena doma,ka tika pie valsts naudas uz uzrikot dzires, loti lidzigi ka nekauniga, ciniska Freiberga rikojas. Domaju, ka sajos krizes apstaklos kada ir Latvija, nevajadzetu nevienu latu teret no valsts budzeta budzeta naudas, nodoklu maksataju naudas, so svetku svinesani. Latvijas valsts par pedejiem 20.gadiem ir novesta bankrota un Latvijas iedzivotaji, lielaka dala cilveku, dzivo liela nabadziba, trukuma, nerunajot jau par pensinariem un daudzajie berniem, kurie ir ikdaien jadzivo pusbada. Tapec svetki Latvija ir jasvina vienkarsi, lai tie tiek svineti ar prieku ja tads nak no sirds, no ieksam.... Pameginasim svinet svetkus mera laika Latvija. Redzesim ka tas mums izdosies? Teret Ls, 100 000 so svetku svinibam, lai resnais gals sev rikotu, kartejas dzires, ta tacu butu karteja noziedziba pret Latvijas iedzivotajiem, pret valsti.
tt
t
Pilij manāmi nav , ko darīt Nāk prātā vecā anekdote, kurā cilvēks atnācis nomainīt vārdu. ierēdne jautā: nu kāpēc tad nepatīk tas vārdiņš? Kā sauc? Cilvēks: Jānis Dir..a. Gribu būt Pēteris Dir..a
cleo
c
nevis 3,5 mēnešus, bet gadu un 3,5 mēnešus. (4.maijs bija 1990. gadā)
Vārdu pārbīdīšanas rezult
V
Tā isti nevaru saprast kurš dzen muļķi. BNS, prezidenta kanceleja vai Diena, jo teikums "Prezidenta iniciatīvas pamatā ir aizstāt vārdu "pasludināšanas" ar "atjaunošanas" ir melīgs. Katram taču redzams, ka tiek izmests vārds "deklarācija". Tādējādi izmainot jēgu – nomainot "deklarācijas pasludināšana "uz neatkarības atjaunošana". Jāatgādina prezidentam, ka Latvijas atjaunoto neatkarību pirmā atzina Islande 23. augustā (1991. g.). t Ja jau Latvijas neatkarība prezidentprāt pasludināta 4. maijā, tad kāpēc ar pirmo atzinēju bija jāgaida 3,5 mēneši??? Tas āpēc ka reāla neatkarība 4. maijā vēl nebija atjaunota un pat nebija vēl izziņota. 4. maijā tika pieņemta deklarācija, (tas ir paziņots nodoms, mērķis) par neatkarības atjaunošanu.!
Jānis Bībelnieks-Bostona ASV
J
Prezident Zatler, Nekasies un nosauc 4. maiju par LATVIJAS BRĪVĪBAS DIENU vienkārši, nozīmīgi un svinami svētki. Jānis Bībelnieks
domādams neizdomāsi!
d
.. par 4.maija nosaukuma maiņu... *** kas LETAI raksta ziņas? :) lai nosauc par 32.jūliju!
Bargais
B
Mazāk runāt,dziedāt,bet vairāk darīt,strādāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas