Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zatlers: valdībai nav vajadzīga "uz koferiem sēdoša" Saeima

Vēsture izšķirs, vai man bija taisnība, taču jau šobrīd redzams, ka kopš 14.janvāra politiskā situācija ir mainījusies, savā uzrunā otrdienas vakarā sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers. No šīs uzrunas tika gaidīta atbilde uz jautājumu, vai Valsts prezidents izšķirsies rosināt Saeimas atlaišanu, ko V.Zatlers izlēmis nedarīt. Es biju un joprojām esmu gatavs uzņemties atbildību par Saeimas atlaišanas rosināšanu, ja politiskā situācija to prasīs, viņš norādīja.

Pēc prezidenta vārdiem, daudzi vēlas Saeimas sodīšanu, taču ekonomiskās krīzes laikā ir būtiska valsts varas ātra rīcība.

"Ir pagājušas 20 dienas kopš ir apstiprināta Valda Dombrovska valdība. Valdībai dots sabiedrības uzticības kredīts un tā cenšas izvest valsti no ekonomiskās krīzes. Valdības lēmumu īstenošanai parlamentārā valstī ir nepieciešams stabils parlamenta atbalsts. Tieši šī uzdevuma veikšanai un tieši šobrīd valdībai ir vajadzīga rīcībspējīga, nevis atlaista "uz koferiem sēdoša" Saeima."

Savā runā V.Zatlers uzskaitīja iemeslus, kāpēc bija svarīgi uzstādīt valdībai un Saeimai ultimātu, Valsts prezidents raksturoja, kas šajā laikā mainījies politiskajā vidē, kā arī izvirzīja Saeimai un valdībai jaunus uzdevumus, kas jāveic nekavējoties.

Saeimai ir jāpieņem grozījumi šī gada budžetā, ievērojot vienošanos ar Starptautisko valūtas fondu, šoreiz tie nevarot būt grozījumi, kas paredz mehānisku valsts izdevumu apcirpšanu. Valdībai ir jāpalīdz uzņēmējiem apgūt Eiropas Savienības fondu naudu. Tā esot jāizmanto tālredzīgi, "nevis lāzeršoviem un briežu dārziem". Valdībai īpaša uzmanība jāpievērš bezdarbniekiem. Prezidents arī sagaida, ka tiks pilnveidota vēlēšanu sistēma, ierobežojot politiskās reklāmas un mazinot partiju atkarību no finansētājiem. Ir svarīgi, lai nākamās Saeimas vēlēšanas būtu arī kvalitatīvi jaunas vēlēšanas, sacīja V.Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Pilna Valsts prezidenta V.Zatlera uzruna

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Zatlers politiķiem neatklāj, ko teiks vakara uzrunā

Zatleram izšķirošā runa

Aptauja: 65% iedzīvotāju atbalsta Saeimas atlaišanu

Valsts prezidenta uzdevumu izpilde ir radījusi lielāku politisko stabilitāti

Ķīlis: grautiņi rodas no neziņas, kā risināt riska un spiediena apstākļus

FOTO: nemieri Vecrīgā

Profesora Cipariņa kamikadzes misija. Par jauno premjeru Valdi Dombrovski


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas