Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zatlers valdības ārkārtas sēdē vēlas redzēt ministru savstarpējās attiecības

Valsts prezidents Valdis Zatlers vēlas, lai viņa sasauktā valdības ārkārtas sēde piektdien būtu slēgta. Tādējādi būšot iespējams izvairīties no priekšvēlēšanu populisma, uzskata V. Zatlers. Intervijā LNT raidījumam 900 sekundes viņš norādīja, ka sēdes laikā vēlas redzēt ministru savstarpējās attiecības gaidāmo strukturālo reformu kontekstā.

"Esmu ierosinājis veidot šo sēdi kā slēgtu sēdi tieši ar vienu skaidru mērķi. Proti, lai šis nebūtu priekšvēlēšanu pasākums, kur vairāk ir lozungi, kur vairāk ir izrādīšanās, cik katrs ir labs ministrs, vai cik katra ir laba partija. Vairāk es gribētu dzirdēt šo lietišķo, varbūt pat skarbo sarunu, par to, kādu valdība redz šo kopainu," sacīja prezidents. Viņš atgādināja, ka šomēnes ir pabijis vairākās Latvijas reģionu pilsētās un sapratis, ka cilvēki visā Latvijā gaida šīs atbildes.

Viņš negrib pieļaut, ka valsts vairs nesaņem starptautisko aizdevēju finanšu līdzekļus, tāpēc arī izšķīries par ārkārtas sēdes sasaukšanu. "Es gribētu redzēt, kāda ir ministru savstarpējā reakcija uz to, kas būtu jādara, lai šīs strukturālās reformas realizētu un realizētu tuvākajā laikā," ārkārtas sēdes mērķi iezīmēja V. Zatlers. Ja piektdien prezidents negūs skaidrību no valdības, viņš nerosinās kādus ultimātus vai ministru nomaiņu. Tā vietā viņš norādīja, ka Latvijai ar Starptautisko Valūtas fondu ir vienošanās, kur arī ir noteikti termiņi un nosacījumi.

Raidījums Nekā personīga vēstīja, ka šobrīd Rīgas pilī tiek veidots ministrijām veicamo darbu termiņi un par to izpildi atbildīgās personas. V. Zatlers to piedāvās pieņemt valdībai. Tāpat viņš gribot panākt, lai valdība apspriestu prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas ierosinājumus. Piemēram, veidot tā sauktās krīzes grupas, kur premjera vadībā 3-4 ministri operatīvi varētu lemt par sociālā nodrošinājuma piešķiršanu steidzamos gadījumos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Raidījums: Prezidents valdību rosinās pieņemt pilī izstrādātu veicamo darbu sarakstu


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas