Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zatlers vēlētos aktīvākus ministrus un augstāku finanšu ministra prestižu

Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka finanšu un ekonomiskās krīzes laikā būtu labi, ja pilsonis varētu uzticēties finanšu ministram. Tomēr, vai pašreizējais finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) būtu nomaināms, intervijā laikrakstam _Dienai _prezidents nekomentē.

"Šādu aspektu noteikti ir jāņem vērā — vai vienkāršam pilsonim, kas neiedziļinās finanšu mehānisma sīkumos, ir šī uzticības sajūta. Tā ka es domāju, ka būtu labi, ja šo finanšu ministra prestižu mēs varētu pacelt," teic V. Zatlers. Tomēr viņš uzsver, ka visu valdības izmaiņu rīkotājs un lēmumu pieņēmējs ir Ministru prezidents. "Tas ir arī uzticības jautājums viņa valdībai. Jebkura seja Ministru kabinetā rada kopējo valdības prestižu," uzsver prezidents. Viņš vēlētos arī "daudz spēcīgāku" ministru darbību. "Tieši publiski redzamu, uz darbiem balstītu darbību," teic V. Zatlers. Viņš arī atbalsta ministriju skaita samazināšanu, bet tai jābūt nevis formālai likvidācijai, bet jādod reālu ietaupījumu.

Intervijā prezidents atklāj, ka kritiskas pārdomas viņam nāca pēc Briseles apmeklējuma, kad, tiekoties gan ar Latvijas pārstāvniecības pārstāvjiem, gan ar Eiropas Komisijas prezidentu Barrozo, gan finanšu komisāru un enerģētikas komisāru pavērās aina, ka Latvijas ministri ne vienmēr apmeklē Eiropas nozaru ministru sēdes un, ja apmeklē, tad vai nu nepauž, vai ne pārāk aktīvi pauž Latvijas viedokli. "Tas man bija drusku apbēdinoši, jo faktiski tā ir viena no ministru darba vietām, kur ministram ir jābūt ļoti aktīvam. Ja ministrs ir amatā četrus, piecus, dažs jau sešus gadus, tad nav nekāda attaisnojuma, ja viņš visas savas funkcijas neveic pilnībā," sašutis ir prezidents. Tomēr taujāts, vai ir runa par zemkopības ministru Mārtiņu Rozi, prezidents žurnālistiem atbild: "Džentlmeņi, vienosimies par to, ka pārrunāsim procesus, bet personības šobrīd noliksim malā. Jo šobrīd ir ļoti svarīgi nemeklēt vainīgos pagātnē."


(Pilnu interviju ar V. Zatleru lasiet laikrakstā "Diena"!)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas