Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatleru neievēl Saeimas priekšsēdētāja amatā arī otrajā kārtā; Zatlers vēlreiz nekandidēs

Eksprezidentu, Zatlera Reformu partijas līderi Valdi Zatleru pirmdien neievēlēja Saeimas priekšsēdētāja amatā arī vēlēšanu otrajā kārtā. Šoreiz par V.Zatleru nobalsoja 45 deputāti, pret balsojis 51 tautas kalps, četras vēlēšanu zīmes atzītas par nederīgām.

V.Zatlers jau ir paziņojis, ka vēlreiz savu kandidatūru Saeimas priekšsēdētāja amatam nevirzīs. Pēc balsojuma viņš intervijā Latvijas Televīzijai paziņoja, ka viņa vadītā partija neizvirzīs arī kādu citu amata kandidātu.

S.Āboltiņa izsludināja pārtraukumu Saeimas sēdē līdz 17.20, lai tiktu izvirzīti jauni kandidāti Saeimas priekšsēdētāja amatam. 

Jau ziņots, ka aizklātās balsošanas pirmajā kārtā par V.Zatlera kandidatūru nobalsoja 46 deputāti, bet 49 bija pret. Pieci biļeteni bijuši sabojāti.

Diena jau ziņoja, ka neilgi pirms Saeimas priekšsēdētāja vēlēšanām koalīcijas partneri - Vienotība, Zatlera Reformu partija, Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK kopā ar sešiem no ZRP aizgājušajiem deputātiem - tomēr panāca vienošanos, ka Saeimas priekšsēdētāja amatā tiks virzīts Valdis Zatlers, pēc konsultācijām paziņoja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Plašāka informācija sekos! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas