Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ždanoka "uzmetusi" Mamikinu - no sava EP mandāta neatteiksies

Tatjana Ždanoka neplāno atteikties no sava Eiropas Parlamenta (EP) deputātes mandāta par labu Andrejam Mamikinam. Viņš apgalvo, ka par to Latvijas Krievu savienības (LKS) saraksta līderi vienojušies pirms EP vēlēšanām, bet viņš ir gatavs, ka Ždanoka solījumu varētu nepildīt - tā svētdien vēstīja raidījums LNT Ziņu Top 10.

LKS EP vēlēšanās ieguva vienu vietu – uz to šī politiskā spēka vadītāji arī bija cerējuši. Izskanēja runas, ka trīs saraksta līderi vienojušies šo vienu EP mandātu sadalīt uz trim. Proti, vispirms pastrādātu Ždanoka, kura pēc tam no mandāta attiektos par labu saraksta otrajam numuram Mamikinam. Viņš vēlāk noliktu mandātu, lai to iegūtu Miroslavs Mitrofanovs, kurš EP vēlēšanās ieguva trešo lielāko “plusiņu” skaitu. Tomēr Ždanoka noliedz, ka būtu bijusi šāda vienošanās. "Es plānoju strādāt visus piecus gadus. (..) Nebija nekādas vienošanās," LNT norādīja Ždanoka.

Pavisam ko citu apgalvo Mamikins. "Varu apstiprināt, tāda noruna [par mandātu sadali] ir bijusi," sacīja politiķis.

Mamikins skaidro, ka Ždanoka pirms vēlēšanām solījusi – ja tiks ievēlēta, tad savu mandātu noliks pēc gada. Tad divus gadus Eiroparlamentā strādātu Mamikins, bet pēdējos divus gadus - Mitrofanovs. 

 

Šādu vienošanos gada sākumā piedāvājusi pati Ždanoka, apgalvo Mamikins. "Tikāmies vienā azerbaidžāņu restorānā pēc Tatjanas [Ždanokas] lūguma. (..) Piedāvājums bija dalīt mandātu. Es teicu, ka tas tā mazliet dīvaini varētu izskatīties, bet Tatjana pateica, ka tā esot normāla prakse minoritāšu partijām Eiropā, un tad vairāki deputāti dala termiņu uz vairākiem kandidātiem," stāsta politiķis.

Ždanoka un Mitrofanovs sarunā mudinājuši Mamikinu iestāties LKS, taču viņš atteicies, jo uzskata, ka partija ir pārāk radikāla. "Es esmu gatavs, ka viņa var nepildīt savu solījumu [par atteikšanos no EP mandāta]. Beigu beigās, tā ir politika. Bet cipari rāda, ka bez manis viņa nekad nekļūtu par EP deputāti. (..) Tas lai paliek uz viņas sirdsapziņas," LNT raidījumam norādīja Mamikins. 

Pēc EP vēlēšanām Mamikins no LKS ir attālinājies, un Ždanoka no viņa izvairoties. Tikko Rīgā notika LKS organizēts "krievu skolu" aizstāvju protests. Mamikins agrāk līdzīgos pasākumos ir piedalījies, bet šoreiz nebija manāms. Viņš atzīst, ka par notiekošo mītiņu uzzinājis tikai no medijiem. 

Ždanokas ietekme EP ir pieaugusi. Viņa kļuvusi par Lūgumrakstu komitejas priekšsēdētāja vietnieci, norāda LNT Ziņu Top 10.

Top komentāri

Me
M
Nebija ienācis prātā, ka Mamikins ir tik stulbs.
stop
s
Neko par velti neatdot - to viņai jau bērnībā ieaudzināja.
rekur
r
1 termiņš dod Ždanokai 1000 EU pensiju. Manuprāt (?) tas viņai būs 3. termiņš. Ždanokai tūlīt jāiet pensijā, bet Mamikinam līdz pensijai vēl tālu. Lai pastrādā par Ždanokas palīgu, arī laba nauda. EP neviens nesēž par idejām. Tikai par naudu. Lielu naudu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas