Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Zem kultūras ministres kurina sārtu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kate
k
Kultūras ministre ir savā vietā ! Vēlu izturību un TURPINĀT tāpat ! Šī ažiotāža tikai apliecina , ka < dīķis ir sasmacis > .
Rezumē
R
Tautas lielākais VAIRĀKUMS ATBALSTA (liecina šeit komentāri un arī latvijas Radio tautas viedoklis) Kultūras ministri Ž.Jaunzemu - Grendi! Tauta ATBALSTA Kultūras ministri!
PEKSISS V
P
Kuri tad nu ir tie kultūras nesēji tautai ???
Vilks
V
Tas , ka 7.V sapulcē piedalījās Parādnieks , padara šo pasākumu īpaši interesantu ... Viss izvēršas par sliktu ministrei.
Kaza
K
Ja arī ŽG-J neatbīdīs no sevis tos "ruporus" un parādniekus, kas ta'di ir sevī un pasaulē, ( tas ir necilvēcīgi grūti izdarāms) , tad tomēr UZVARĒS DIEVA likumi. Tumsa nevar būt mūžīga, lai KĀ un KAS to negribētu.
  • 0
  • 0
kristīne
k
Būtu interesanti zināt kā ministres kundze un cienījamā cony domā atlasīt "siltāko un visnepieciešamāko kultūru" tautas vajadzībām?
Mēs tauta,
M
nozares efektīvai darbībai esam izvirzījuši savu tautas jeb valsts pārvaldes pārstāvi ministres Žanetes Jaunzemes-Grendes personā un lūdzu esiet paklausīgi kalpotāji Latvijai gan par valsts naudu gan meklējot finansējumu citās kasēs.
  • 1
  • 0
uzturam no mūsu naudas!
u
no mūsu naudas,, no mūsus naudas! viens santīms gadā grāmatniecībai??? nu tak aizrijieties ar to vienu santīmu - labāk jūtīsieties
daugavpilietis
d
Lielu nožēlu un neizpratni izraisīja daugavpiliešos bēdīgi slavenās un un pilsētnieku izbalsotās LC vietējās līderes Strodes ielikšana speciali viņai izveidotā Daugavpils teātra saimniecības vadītājas amatā. Tas nav tikai pils domes jautājums, jo teātris saņem lielu valsts dotaciju.Vienības nams ir izveidojies bijušo pilsētas kompartijas līderu ērtu bezdarbības perēkli .Otrs peŗeklis ir cietoksnis, kur radīti jauni amati izkritušajiem Saeimas deputātiem Dukšinskim un Burunovam.Vai tiešām mums jārūpējas par iedzīvotāju acīs cieņu zaudējušiem politiķiem, un tajā pašā laikā grašus maksājot koru un deju kolektīvu vadītājiem. Valdībā trūkst ne tikai kontroles par līdzekļu tēriņiem, bet arī cieņas pret kultūras,mākslas darbiniekiem, tai skaitā arī rakstniekiem, dzejniekiem. Grende bija laba runātāja Dumbura raidījumos, bet izrādījās nekur nederīga darītāja.
gg
g
Kultūras ministre jau nav visa Kultūras m-ja. To jau parādīja Zvirgzdiņas epopeja, pārdomas raisa arī nesenā intervija ar bij.Dailes teātra vadītāju Līni. Ja Ikstena un Rukšāne ar savām publikācijām bija domājušas cilvēkus viennozīmīgi nostādīt pret Grendi, tas viņām nav izdevies, pašas arī izsaukušas atklātu neapmierinātību par savu un citu kultūras darbinieku darbu. LA portālā komentāros iekopēta Haralda Matuļa vēstule, ka sanāksme nenotiks, bet tomēr notika. Kā parasti šādos gadījumos, putas publiski ir pamatīgi sakultas. Novēlu tīri cilvēcīgi ministrei izveseļoties, būt izturīgai, mierīgai, neņemt galvā tādus kā Nils Sakss! :) Arī rakstniekiem u.c.kultūras darbiniekiem labāk ieturēt pauzi. Es kā vidusmēra latvietis gribu baudīt normālu, interesantu kultūru, negribu vienkārši izklaidi jeb pseidokultūru.
Žanete
Ž
Gudra es neesmu, bet smuka gan
Gunārs
G
Labāk nerunājiet par šo nožēlojamo sievišķi, viņa visur meklē tikai savu labumu un ir galīgi tupa
SOLO
S
Šī sapucētā kundzīte no kultūras neko nejēdz, bet ambīcijas pasarg, dievs. Viņas rīcība atgādina ziloni trauku veikalā
un
u
jā, arī smieklīgi par augstām dziemsām latviskuma garā dzejot, bet patiesībā Cibiņa dienasgrāmata ir Latvijas bērnu bērnība arī 21.GS
arturs
a
Lūgums KM, publiskojiet cik kopā mūsu "kultūras ļaudis" saņem - no visiem kanāliem Pašvaldības, KKF, valsts atbalsts (starp citu kā ar nodokļu nomaksu?...) Vai tik nesanāk, ka summas ir gana iespaidīgas. Šobrīd sadrumstalotas un neuzskaitītas, tāpec viegli pamatot ka mazas. Piemēram man jautājums rakstniekiem - kā tiek iztērēti tie 2 m Ls, ko paši pieminiet - tikai rakstniekiem?!
Ameba Planktonovna
A
man tiešām skumji šo visu ārprātu lasīt :( Kāpēc visi kultūras darbinieki nevar pateikt vienkāršu frāzi MUMS NAV KO ĒST UN NAV PAR KO PABAROT SAVUS BĒRNUS. Tas nav ne kultūras ministrijas jautājums, ne rakstniecības, ne.... Es saprotu vienīgi to,ka kultūras cilvēki par 'veļas pulveriem" nerunā. Interesanti?! Kurš atbild valstī par nabadzību?
Kx
K
Vispār "kultūras darbinieks" diezin vai ir profesija. Ja paskatās apkārt, diezgan daudziem ir trūcīgi ar iztikšanu. un , manuprāt, sociālos pabalstus būtu jāizsniedz sociālajiem dienestiem nevis kultūrkapitāla vai tamlīdzīgam fondam. Nu neder arguments "viņai/viņam galīgi nav naudas" kā pamats, lai piešķirtu radošo stipendiju. Es izlasīju to dažu lapu uzsaukumu, ko "rakstnieces" pasludināja par stratēģiju, ko KM neesot vīžojusi izlasīt. Man arī būtu grūti par to kaut ko pateikt vai diskutēt, jo visa stratēģija ir - DODIET MUMS NAUDU. Šogad 400 tx, nākamgad gandrīz dubultā vairāk, vēl pēc gada trīskāršā apjomā. Lai iedomājamies jebkuru citu sfēru - veselību, aizsardzību, iekšlietas - kur vēl šāda argumentācija ietu cauri. Vienīgais - tur pašpasludinātu ģēniju, kam šķiet, ka galvenā sabiedrības loma ir nodrošināt viņiem ģēnija cienīgu komfortu, laikam ir mazāk. Ko varētu ieteikt - lai visas radošās apvienības izdiskutē savā starpā, izmantojot tādu "kultūras cilvēku" cienīgu terminoloģiju, pie kādas nu viņi ir pieraduši, lai noteiktu dažas prioritātes, kas ir jāapmaksā no valsts naudas, lai vislabāk apmierinātu SABIEDRĪBAS intereses. Tagad un ilgtermiņā. Un pēc tam var rakstīt programmas, kā šos dažus mērķus sasniegt. Ja programmās ietilps atbalsts rakstniekiem - nu ļoti labi. (es personiski atbalstītu samērā vērtīgas naudas balvas par labākajiem darbiem dažās kategorijās, atbalstot no literārā viedokļa nozīmīgus darbus, nevis mazus pabalstiņus cerībā, ka varbūt, jācer, ka reiz sanāks uzrakstīt kaut ko, kā dēļ aprakstītā papīra vērtība pieaug nevis samazinās. Diemžēl esošā kārtība to nenodrošina.
  • 0
  • 0
Padumjā Latvija
P
"Kāpēc visi kultūras darbinieki nevar pateikt vienkāršu frāzi MUMS NAV KO ĒST UN NAV PAR KO PABAROT SAVUS BĒRNUS." . A ko lai saka parastā tauta? Viņai tāpat nav ko ēst un nav ar ko barot un skolot savus bērnus. Viņai izvēlas emigrēt un meklēt darbu ārzemēs. Varbūt mums ar to kultūru ir kaut kas ne tā?
  • 5
  • 1
.:)
.
kurš atbildīgs Latvijā par Tevi un mani? Jā, atradīsim to vienu vainīgo un sodïsim! :))))) dažreiz ēst nav ko arī kurpniekam vai frizierim. Tagad katram pašam jādomā, kā izmantot un izlietot savas spējas, lai tās nestu kādu labumu.
  • 7
  • 2
grāmatu tārpam
g
aizejiet un bibliotēku un noskaidrojiet, pēckurām latviešu grāmatām stāv rindā! pats laikam būsiet - kā daidzi - iestērdzis laikā pirms 30 gadiem, kad skolā izlasījāt kādu Ziiedoņa vai Vācieša dzjolīti, bet ko raksta mūsdienu autori, visdrīzāk pat neesat spējīgs saprast.Man patīk - Žolude, Repše, Rokpelnis, Ābele,, Ikstena - patīk un viss! lasu ļoti labprāt. Uzskatu, ka, ja būtu mārketings, grāmatas aizietu pasaulē dziedādamas!
Lasītājs
L
Noliek tādēļ, ka birokrātu piedāvātais mārketings vērsts uz birokrātu reklamēšanu, nevis mākslu.
  • 4
  • 3
Benita
B
tad kāpēc mārketingu kulturšķiki tik ļoti noliek?
  • 6
  • 3

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas