Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zemeņu kūkas lietā uz prokuratūru saukta arī Magone

Bijušās e-lietu ministres Inas Gudeles zemeņu kūkas lietā uz prokuratūru saukta arī bijusī sekretariāta vadītāja Olita Magone, liecina neoficiāla informācija, kas ir Dienas rīcībā. Oficiālu apstiprinājumu tam Dienai nedēļas nogalē prokuratūrā neizdevās iegūt. Savukārt pati O.Magone uz jautājumu, kādā statusā aicināta uz prokuratūru, atbildēt izvairījās.

Viņa teica, ka nekādus komentārus nesniegs, un, piebilstot «man ir tiesības uz privāto dzīvi, negribu vazāties pa avīzēm,» sarunu pārtrauca. O.Magones amats I.Gudeles sekretariātā bija pielīdzināms ministriju valsts sekretāra amatam, kas ir augstākais ierēdņa amats.

Zemeņu tortes lieta nav vienīgā, kur iezīmējas O.Magone. Viņa ir saistīta arī ar LR pasu pārdošanas skandālu, kuru izmeklēja Drošības policija. O.Magone šajā lietā par vairāk nekā 100 «īstu» LR pasu tirgošanu ir viena no deviņām bijušajām Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) amatpersonām, kurām piemērots aizdomās turamā statuss. Pirms kļūšanas par I.Gudeles sekretariāta vadītāju O.Magone bija PMLP Iedzīvotāju reģistra departamenta direktore. Līdz šim pie kriminālatbildības, uzrādot apsūdzības, saukti tikai nelegāli iegūto pasu īpašnieki. LR pasu tirgošana darbojās no 2000. līdz 2006.gadam. Ar PMLP starpniecību pie likumīgi izdotām pasēm tika gan krievu izcelsmes miljonāri, gan meklēšanā izsludināti noziedznieki. Pases bija īstas, viltoti tika pasu īpašnieku dati Iedzīvotāju reģistrā.

Fakts, ka par valsts budžeta naudu e-lietu sekretariāts 2007.gada vasarā rīkoja «semināru» par godu ministres dzimšanas dienai ar zemeņu torti un vīnu, atklājās pērn pavasarī. I.Gudele pēc tam no amata atkāpās, bet KNAB sāka kriminālprocesu. Marta sākumā KNAB tā sauktās zemeņu kūkas lietas materiālus nodeva prokuratūrai, lūdzot sākt kriminālvajāšanu pret divām sekretariāta amatpersonām - I.Gudeles biroja vadītāju Rigondu Balgalvi-Abramu un agrāko ministres palīdzi Andu Aleksejevu. Marta otrajā pusē prokuratūra cēla apsūdzību R.Balgalvei-Abramai par dienesta pilnvaru pārsniegšanu un dienesta viltojumu.

I.Gudeles dzimšanas dienas pasākums bija noformēts kā seminārs pašvaldību pārstāvjiem par e-pakalpojumiem. Valstij tas izmaksāja 790 latu. I.Gudeles teikto, ka viņa par pasākumu nav zinājusi, R.Balgalve-Abrama un O.Magone noraidījušas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas