Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zemesardze pielāgo transportu ugunsgrēku dzēšanai

Zemessardzes 19.kājnieku bataljonā tapis vēl līdz šim Latvijas Nacionālo bruņoto spēku rīcībā nebijis, ugunsdzēšanai piemērots kāpurķēžu transportieris. Būtiskākā priekšrocība ir šī militārā transporta spēja pārvietoties tādā apvidū, kur ugunsdzēsēju mašīnas nevar iebraukt, līdz ar to visurgājējs būs neaizstājams, dzēšot kūlas vai meža ugunsgrēkus.

Nepieciešamās izmaiņas transportierim veica 19.kājnieku bataljona zemessargi un karavīri. Tā piekabē ievietota ūdens tvertne, kurā ietilpst 1 tonna ūdens, kā arī sūkņi un šļūtene. Pievienots arī filtrs, kas ļauj iegūt papildus ūdeni no jebkuras ugunsgrēka vietā esošās ūdenstilpnes. Ekipāžā paredzēti četri cilvēki.BW-206 pamatfunkcija ir cilvēku, ieroču un kravas pārvadāšana. Lai lietotu visurgājēju šim nolūkam, ugunsdzēsības tehniku iespējams nomontēt vienas dienas laikā.2007.gadā Zemessardzes bataljonu karavīri un zemessargi sniedza atbalstu Latvijas sabiedrībai iesaistoties 12 dažādos avārijas seku likvidācijas un glābšanas darbos – ugunsgrēku dzēšanā, naftas produktu piesārņojuma savākšanā, plūdu seku likvidēšanā u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas