Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zemnieki par ministru grib profesionāli, savu kandidātu nevirzīs

Zemnieki ir gandarīti, ka politiķi vēlas tādu zemkopības ministru, kurš vispirms iegūst nozares organizāciju atbalstu, taču paši nespēj nosaukt konkrētu kandidātu.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) vadītājs Armands Krauze Dienai atzina, ka ir dzirdējis baumas par sevi kā iespējamo nākamo zemkopības ministru, taču norādīja, ka uzrunāts nav. Tomēr viņš uzsvēra, ka jebkurā gadījumā no šādas iespējas atteiksies, jo ilgstoši bijis saistīts ar nevalstiskajām organizācijām, tāpēc nevēloties iet Intas Lases (LTV žurnāliste, kas vēlāk kļuva par Valsts prezidenta Valda Zatlera prese sekretāri) pēdās. A.Krauze arī norādīja, ka nav būtiski, vai nākamais kandidāts ir ZZS vai jebkādas politiskās partijas biedrs, svarīgi esot, ka viņam jāgūst nozares organizāciju atbalsts.

Arī Zemnieku saeimas (ZSA) priekšsēdētājs Juris Lazdiņš apliecina, ka viņiem šobrīd kandidāta nav un, iespējams, neviens arī netiks minēts. Šādas tiesības mums neviens nav devis, viņš sacīja. Par “progresīvu” viņš dēvē Zaļo un Zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītāja Augusta Brigmaņa teikto, ka nākamajam ministra kandidātam obligāti nav jābūt ar ZZS mandātu. “Mēs saprotam, ka koalīcija vai opozīcija virzīs savus kandidātus, šie cilvēki prezentēs savu redzējumu par pašreizējo situāciju, par ilgtermiņa redzējumu un tikai tad mēs varēsim pateikt, ko akceptējam un ko nē.” J.Lazdiņš cer, ka zemnieki protesti būs solis uz priekšu, lai Zemkopības ministrija kļūtu profesionālāka, lai partijas ministra amatā nevirzītu vienkārši kādu kandidātu, bet gan cilvēku, kas strādā attiecīgajā nozarē vai to pārzina. Pagaidām viņš nevarēja nosaukt, vai redz tādu cilvēku starp esošajiem politiķiem. 

Limbažnieks Valdis Možvillo, kurš otrdien atradās protesta akcijā pie Zemkopības ministrijas ēkas, norādīja, ka ir informācija, ka ZZS virzīs tādu kandidātu, kuru atbalstīs arī zemnieki. Taču viņš vēl nevarēja nosaukt šim amatam piemērotākos kandidātus. Par to vēl neesot domāts, lai arī, viņprāt, kandidātu loks neesot šaurs. “Mums vajag tādu, kas strādā, ne tikai runā,” teica zemnieks. Vērtējot otrdienas akcijas rezultātus, V.Možvillo bija piesardzīgs ar secinājumiem. Pēc viņa teiktā, “viens ir uz papīra, bet, kā viss dzīvē realizēsies, esot cita lieta”. Negribētos, lai protesta akcijas kļūtu par sistēmu, jo viss jau sākoties ar vārdiem un sarunām, viņš uzsvēra.

Jau vēstīts, ka zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS), kurš šai amatā pieredz jau ceturto premjeru, pēc tajā pavadītiem sešiem gadiem un trīs mēnešiem tomēr nolēma demisionēt.  Aģentūru BNS viņš informējis, ka demisijas raksts ir sagatavots, taču pagaidām nav zināms konkrēts laiks, kad viņš to iesniegs Ministru prezidentam Ivaram Godmanim. "Demisijas raksts ir sagatavots, parakstīts, taču iesniegšanas laiks vēl tiek precizēts ar premjera biroju," aģentūrai BNS teica Roze, atzīstot, ka trešdienas darba grafiks premjeram ir ļoti saspringts. Roze uzsvēra, ka demisijas rakstu premjeram noteikti iesniegs trešdien. Roze arī informēja, ka pēc ministra amata atstāšanas atjaunos Saeimas deputāta mandātu.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka nevienas konkrētas kandidatūras zemkopības ministra amatam ZZS neesot, taču nākamajam kandidātam vispirms būs jāiegūst lauksaimnieku nevalstisko organizāciju atbalsts. "Šim cilvēkam obligāti nav jābūt ar ZZS biedra karti kabatā," piebilda A.Brigmanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas