Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Zemnieki: valdība biogāzes kvotas, iespējams, sadalījusi "savējiem"

Lauksaimnieki, kas bija gatavojušies ražot biogāzi un tikt pie valsts garantēta elektrības iepirkuma, jūtas apkrāpti, jo kvotas nav saņēmuši, vēstīja TV3 raidījums Nekā Personīga. Ilgi gaidītās kvotas biogāzes ražošanai aizejošā valdība pēdējā brīdī sadalījusi steigā nodibinātām firmām, kas saistītas ar Tautas partijas biedriem un atbalstītājiem, ziņoja raidījums.

Saimniecība ,,Mežacīruļi,, ir tikai viens piemērs. Vēl pirms pāris nedēļām saimniecība saņēma informāciju, ka viņu iesniegtais biogāzes ražošanas projekts ir apstiprināts Eiropas Savienības naudas saņemšanai. Bet dažas dienas vēlāk atklājies, ka kvotas jau ir sadalītas citiem. "Tas ir veco trekno gadu stilā," sašutis bija "Mežacīruļu" saimnieks Juris Cīrulis. Līdzīgā situācijā ir arī zemnieku saimniecības ,,Līgo,, īpašnieks un motobraucējs Jānis Vinters. "Kad es sāku interesēties par biogāzi, man teica - tu tur nebāzies! Tur jau Šķēle visu ir sarunājis. Tie visi miljoni jau ir sadalīti! Es domāju, ka tas ir absurds un muļķības. Bet tagad izrādās, ka varbūt tā arī ir! Mēs te visi lauksaimnieki muļķīši, kas rindas kārtībā kaut ko gribēja darīt - mums tiek uzspļauts virsū!" raidījumā sacīja J.Vinters. Savukārt Latvijas biogāzes vadītājam Andim Kārkliņam nav izdevies iegūt Ekonomikas ministrijā skaidrojumu par kvotu sadali.

Kā izpētījis Nekā Personīga, kvotas sadalītas Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdības pēdējās dienās. Šis jautājums bija ekonomikas ministra Kaspara Gerharda (TB/LNNK) pārziņā.

Sašutušajiem zemniekiem, kuri cerēja ražot biogāzi, esot aizdomas, ka galvenais ieguvējs notikušajā ir viens no Tautas partijas vecbiedriem - Liepājas uzņēmējs Andris Griģis, tika minēts Nekā personīga. Viņam pieder kvotas saņēmušās firmas "Bio Energy VB" un "Going Green". Visi pārējie kvotas saņēmušie uzņēmumi ar vienādu nosaukumu "Taka" pieder firmai "Taka G". Tās īpašnieks ir kāds Liepājas advokāts Ēriks Štālbergs. Lursoft datubāze apstiprina, ka abi strādājuši kopā Liepājas basketbola klubā ,,Liepāja", vēstīja Nekā personīga.

A.Griģis būs vismaz viens no tiem, par kura saražoto elektrību visi Latvijas elektrības lietotāji būs spiesti maksāt valdības nolemto paaugstināto tarifu, kas naudas izteiksmē gadā ļauj apgrozīt apmēram 18 miljonus, norādīja Nekā Personīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas