Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Zemniekus aizvaino, ka viņus saista ar alkohola lietošanu

Zemnieku saeima (ZSA) ir sašutusi par svētdien Latvijas televīzijas (LTV) raidījumā De Facto paustajām bažām, ka 13. janvāra protesta akcijā Doma laukumā laucinieki ieradīsies alkohola reibumā un radīs nekārtības. Tādi izteikumi ir aizvainojoši, vērtē ZSA priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja. Raidījumā tika pieļauts, ka cilvēki no reģioniem būs mērojuši tālu ceļu līdz Rīgai un iedzēruši "drosmei un siltumam".

„Jājautā, no kurienes vispār nāk tādi tendenciozi aizspriedumi, kas vērsti pret laukiem un lauku iedzīvotājiem. Mēs drīzāk aicinām tiesībaizsardzības iestādes pieskatīt tos, no kuru puses tiešām šobrīd nāk runas par nekārtībām,” uzsver ZSA priekšsēdētāja vietnieks Uldis Krievārs.

Svētdienas De Facto pārraidīja sižetu par latviešu gatavību iziet ielās, lai paustu savu protestu pret valdības rīcību. Žurnālists aptaujāja arī drošības iestāžu darbiniekus par viņu gatavību nodrošināt kārtību 13.janvāra akcijas laikā. Atsaucoties uz neoficiālām sarunām ar policijas pārstāvjiem, žurnālists stāstīja: "Pateicoties autopārvadātāju piešķirtajam transportam, 13.janvārī uz Rīgu dosies vairāki simi cilvēku no reģioniem. Objektīvi, daļa no viņiem drosmei un siltumam lietos alkoholiskos dzērienus. Var tikai prognozēt, kā uzvedas iereibuši cilvēki, kuri sadzīvē, ja tā varētu teikt, ir novesti līdz klinķim."

Zemnieku saeima ir viena no tām aptuveni 20 organizācijā, kas piedalās 13.janvāra akcijas rīkošanā un kopā ar politisko spēku Sabiedrība Citai politikai ir parakstījuši Sabiedrības solidaritātes vienošanos.

Zemnieku saeima aicina lauku iedzīvotājus piedalīties akcijā 13. janvārī, lai protestētu pret kļūdām valsts vadības un pārvaldes īstenotajā lauku un lauksaimniecības politikā. U.Krievārs paudis, ka zemnieki atbalsta protesta akcijas, jo “valdība ir ilgstoši ignorējusi laukos notiekošo un zemniekiem šobrīd pienākuši ļoti slikti laiki”. Saimniecības spiestas beigt saimniekošanu. Taču citu iespēju, kur laukos strādāt, ārpus uzblīdušās valsts pārvaldes, gandrīz nav, norāda U.Krievāns.

Zemnieku saeima ir lauksaimnieku organizācija, kas apvieno gan mazas, gan lielas saimniecības no visām nozarēm un visiem Latvijas rajoniem, galvenokārt ģimenes saimniecības.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas