Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ziemassvētkos snigs un puteņos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Nu!
N
Viļņā un Kaļiņingradā pie -6 līst lietus un viss uzreiz sasalst !!!
par Ziemassvētkiem
p
Ko nozīmē eglīte un ko nozīmē Ziemassvētki? Daudz tautas, arī baltu ciltis, senatnē svinējušas dzīvības uzvaru pār nāvi, ko SIMBOLIZĒ gada laiku maiņa! Tātad saulgrieži ir TIKAI simbols daudz dziļākai idejai! >> idejai par dzīvības uzvaru pār nāvi, gaismas uzvaru par tumsu, labā uzvaru par ļauno! Tie ziemassvētki, ko svinam Eiropā aizsākušies senajā Romā, kad Jēzus dzimšanas dienas piemiņu sāka svinēt Ziemas saulgriežos, kuros tolaik bija populārs Saules (Sol invictus) kults (kristieši tātad ir gājuši kultūru integrācijas ceļu, sava laika tradīcijām piešķirot jaunu nozīmi). Daudz tautu saulgriežos svin pagriezienu no ziemas uz vasaru, kas simbolizē dzīvības uzvaru par nāvi. Kristietībā dzīvības uzvara pār nāvi sākas jau ar Jēzus Kristus piedzimšanu. Tātad kristietībā KULMINĒ un ĪSTENOJAS visu iepriekšējo reliģiju cerības! Jo Dievs PATS nāk pie cilvēces kā Jēzus Kristus! Bet Santa Klauss ir tas pats Svētais Nikolajs (Nikolaus), kurš bija kvēls kristietis un bīskaps Patras pilsētā un apdāvināja slepeni savus nabadzīgos draudzes locekļus - ieliekot tiem naudu kurpēs, kas stāvēja ārā pie mājokļiem! Savukārt Ziemassvētku eglīte ir: 1) Kristus simbols, kurš mirst pie krusta par cilvēkiem lai dāvātu tiem mūžīgo dzīvību. Tāpēc Ziemassvētku eglītes parasti iestiprina krustā. Zaļā egle ir arī 2) dzīvības simbols VISIEM!! 3) rotas tajā ir mūsu dvēseles, kas tiecas pēc mūžīgās dzīvības, mīlestības un laimes! Kļūsim par skaistām garīgām rotām Dieva rokās!
Berta
B
Tad jau īsti Ziemassvētki! Galvenais, lai Ziemassvētku vecītis nenomaldās un pa puteņiem atrod pareizās mājas, kur bērni gaida dāvanu maisus. Priecīgus svētkus visiem "Dienas" lasītājiem!
Liels
L
Pilnigi idioti
Oskars
O
Vai tad DIENAS darbinieki jau guļ zem eglītes ,kad viņiem jau līst ......
arvids
a
Kad žurnālists saliek kopā vecas un jaunas prognozes no dažādiem avotiem un sinoptiķu rakstīto dažviet vēl pārtaisa pēc savas patikas, tad beigās sanāk nesaprotams mudžeklis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas