Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ziemeļvalstu jaunie sociāldemokrāti aicina ES veidot kopīgu Krievijas politiku

Ziemeļvalstu Jaunatnes Sociāldemokrātisko Organizāciju Sadarbības komiteja izplatījusi aicinājumu Eiropas Savienības dalībvalstīm izstrādāt kopējo ārpolitiku attiecībā pret Krieviju un reaģēt uz acīmredzamiem cilvēktiesību pārkāpumiem.

Paziņojumā, ko parakstījuši Latvijas, Somijas, Igaunijas, Zviedrijas, Īslandes, Norvēģijas un Dānijas jaunie sociāldemokrāti, teikts, ka ekonomiskā izaugsme ne vienmēr iet roku rokā ar demokrātijas attīstību, kā to parāda pašreizējā situācija Krievijā. Daudziem Krievijas iedzīvotājiem pēdējā laikā ir uzlabojušies dzīves apstākļi, pateicoties objektīvai valsts ekonomikas attīstībai, arī nākotnē tiek prognozēta līdzīga tendence.

90.gadu sākumā nemitīgu korupcijas skandālu, nekontrolētas privatizācijas un kapitālisma dēļ demokrātija Krievijas iedzīvotāju apziņā bija ieguvusi negatīvu nokrāsu. Vladimiram Putinam kļūstot par prezidentu, ekonomiskā izaugsme un stabilitāte kļuva par prioritātēm. Dabiski, ka pēc tāda sarežģītā vēstures perioda šīs prioritātes ir aktuālas arī tagad un noteikti būs arī tuvākajā nākotnē. Tomēr šo mērķu dēļ nedrīkst upurēt demokrātijas principus, pilsoņu tiesības un brīvības. Mūsdienu Krievijā tiek novērota situācija, ka viena partija veido valsts politikas nostādnes, tai ir stipra ietekme uz masu saziņas medijiem, tā restrukturē valsti un institūcijas sev vēlamā veidā. «Šāda tendence ir ļoti uztraucoša,» norāda jaunieši.

Cilvēkiem jābūt tiesībām uz neatkarīgajiem medijiem, tiesībām brīvi izteikt savu atšķirīgu viedokli. Opozīcijas partijām un nevalstiskām organizācijām jābūt spējīgām brīvi darboties, pulcēties un veidot asociācijas. Demokrātijas principiem jāpastāv visās jomās un tie ir jāievēro. Turklāt ir svarīgi, lai cilvēki būtu droši, ka tiesu vara darbojas neatkarīgi, ka korupcija netiek pieļaujama, uzsvērts paziņojumā.

Likumdevējvarai, izpildvarai un tiesu varai ievērojot šos principus, rodas labvēlīgi apstākļi ne tikai ekonomiskai attīstībai un labklājībai, bet arī uzticība valsts institūtam un demokrātijas idejai kā tādai. Pilsoņi respektē konstitucionāli pārvaldītas valsts principus tādā gadījumā, ja visi ir vienlīdzīgi likuma priekšā un ja visi šos likumus ievēro. Valstis, kurās šie principi tiek ievēroti un kurās efektīvi cīnās pret korupciju, piesaista arīdzan Rietumu investīcijas.

«Mūsdienu Krievijā šie demokrātijas principi netiek ievēroti. Ziemeļvalstīm un Eiropas Savienībai ir pienākums atbalstīt demokrātiskās sabiedrības attīstību un preses neatkarīgumu šajā lielajā kaimiņvalstī. Ļoti svarīgi, lai ES dalībvalstis vienotos par kopīgu politiku attiecībās ar Krieviju,» teikts aicinājumā ES dalībvalstīm.






Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas