Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Zīle: Jauno koalīciju veidos Vienotība, ZZS un Nacionālā apvienība

Nacionālās apvienības Visu Latvijai! - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK līderis Roberts Zīle ir pārliecināts, ka jauno koalīciju veidos trīs partijas  - Vienotība, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS)  un Nacionālā apvienība. Modelis "2+2" nav iespējams, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam 100.pants norādīja R.Zīle.

Viņaprāt, runas par šādu valdības modeli - koalīcijas kodolu veido Vienotība un ZZS, bet ar Nacionālo apvienību un Saskaņas centru (SC) tiek slēgti sadarbības līgumi - ir tikai «taktiska spēle un māņu kustību komplekts». «Iedomājāties, četras partijas, izņemot PLL, tie ir 92 deputāti. Nezinu nevienu demokrātisku valsti, kurā ir 92 deputāti, kas teorētiski veido valdību, bet astoņi ir vienīgie opozicionāri. Tā lietas nenotiek,» uzskata R.Zīle.

Jautāts, kāda būs rīcība, ja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) tomēr slēgs sadarbības līgumu ar SC, Zīle izvairīgi atbildēja, ka piektdien paredzēta apvienības valdes sēde. «Mēs nepieņemsim gļēvo pozīciju,» teica R. Zīle, atkārtojot, ka Nacionālā apvienība neies vienā valdībā ar SC.

R.Zīle uzskata: ja Nacionālās apvienības pārstāvji nebūs valdībā turpmākos četrus gadus, Krievijas ietekme uz Latvijas politiku un ekonomiku stipri palielināsies.

Jautāts, vai nav tā, ka Visu Latvijai (VL) tēvzemiešus «aiz matiem» ievilkuši 10.Saeimā, R. Zīle jautājoši atbildēja: «Vai mēs viņus? Jo ja mēs tā traktējam, tad viņi arī iepriekš ir startējuši vēlēšanās un nav tikuši pāri barjerām. Mēs arī iepriekš esam tikuši pāri barjerām. Protams, ka esam vājināti, tai pat laikā mēs jau padsmit gadu esam Saeimā kā visilgākā partija. Protams, ka esam daudziem apnikuši, mēs to lieliski saprotam».

Tomēr R.Zīle atzina, ka pašlaik neredz nekādu pamatu tam, lai nestrādātu kopā ar VL.

Politiķis norādīja, ka Nacionālās apvienības kandidāti darbam valdībā Gaidis Bērziņš, Dzintars Rasnačs, Einārs Cilinskis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas